BAE İçin Yemen Savaşı Bitti

Pt, 05/08/2019 - 11:28

Abu Dabi Veliaht Prensinin eski danışmanı Abdulhalık Abdullah şu ifadelerde bulundu: ‘Yemen savaşı Birleşik Arap Emirlikleri için sona ermiştir.’ Bu açıklamalar, Sudan ve Birleşik Arap Emirlikleri kuvvetlerinin bir kısmının Yemen savaşından çekilmesiyle birlikte gündeme gelmiştir.

Welayet News - Abdulhalık Abdullah twitter sayfasında şunları yazdı: ‘Birleşik Arap Emirlikleri için Yemen savaşı sona ermiştir. Birleşik Arap Emirlikleri şimdi bütün diplomatik ve siyasi baskılarını Yemen halkının barışı için harcayacaktır.’

Abdulhalık, Yemen savaşının Birleşik Arap Emirlikleri için bittiği yönündeki açıklamaları, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Enver Karkaş’ın Cuma günü twitter sayfasında “Abu Dabi ve Riyad arasında Yemen’deki bir sonraki strateji üzerinde anlaşma sağladı” yönündeki açıklamalarıyla benzerlik taşıyor.

Aynı zamanda şunu da belirtmek gerekir ki, Abdullah’ın bu twiti, sınır güvenliğini güçlendirmek için bir anlaşma imzalanması konusunda İran ve Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileri arasında gerçekleşen görüşmeden günler sonra gündeme geldi.

Abdulhalık Abdullah cumartesi günü yayınladığı twitte, Yemen’in istifa eden hükümetinin yetkililerini, bazı Arap ülkelerinin kara listesinde yer alan İhvan-ı Müslimin cemaati ile ilişkisi bulunmakla suçladı ve bu kişilerin Katar’ın propagandalarının etkisi altında kaldığını söyledi.

Abdullah, bu kişileri, Birleşik Arap Emirlikleri’nin gizli düşmanı olmakla suçladı ve onların bu ülkeyle mücadele etmek ve Abu Dabi’nin Yemen’deki bütün eylemlerini yıkmak istediğini söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen’e karşı koalisyonda Arabistan’ın müttefiki olarak dört yılı aşkın bir süreden sonra, askerlerini Yemen’den çekme ve bu koalisyondan çıkma kararı aldı. Amerika’nın Associated Press haber ajansı geçtiğimiz günlerde, Birleşik Arap Emirlikleri’nden yetkili bir kaynaktan naklen, Abu Dabi’nin, birliklerinin yüzde 50 ila 75'ini Yemen'den geri çektiğini yazdı.

Tags: 


Yeni yorum ekle