Nuceba: Amerika’nın Irak’taki 11 Üssü Gözetimimiz Altında

Pt, 05/08/2019 - 10:50

Nuceba İslami Direniş Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Nasr El-Şemari, İmam Hamanei'nin yüksek askeri danışmanı Tümgeneral Safevi ile bir araya geldi ve direnişin Amerika’nın Irak’taki bütün askeri üslerini ve hareketlerini izlediğini söyledi.

Welayet News - İran’a ziyarette bulunan Nasr el-Şemari, ziyaretinin ikinci gününde, İmam Hamanei’nin yüksek askeri danışmanı Tümgeneral Seyyid Yahya Rahim Safevi ile bir araya geldi.
Tümgeneral Safevi bu görüşmede, İran ve Irak’ın kaderinin iç içe olduğunu ve Irak anayasasında Haşdi Şabi’nin tanınması gerektiğini vurguladı.

Seyyid Yahya Rahim Safevi şu ifadelerde bulundu: ‘Irak, bütünlüğü ve bağımsızlığı korunması gereken sadık ve cesur bir millete ve medeniyete sahip, kutsal bir ülkedir.

Ayetullah Sistani’nin değeri Irak’ta bilinmelidir. Merciiyyet bu ülkenin zaferlerinde ve fetihlerinde önemli bir rol oynamış ve çok etkili olmuştur.’

Tümgeneral Rahim Safavi, İran'ı ve Irak'ı kültürel, ekonomik olarak ve savunma alanında birbirlerinin tamamlayıcı olarak nitelendirerek şöyle dedi: ‘Irak'ı savunmak İran'ı savunmaktır ve Bağdat'ı savunmak, Tahran'ı savunmak gibidir. Bu iki ülkenin kaderi iç içe geçmiş durumdadır ve aslında Iraklıların zaferi İranlıların zaferidir.

Siyonistler İran ile Irak arasındaki gücün birleşmesinden korkuyorlar. Siyonist rejim aynı zamanda, Iraklıları ve Kürtleri de birbirinden uzaklaştırmaya çalışıyor.’

El-Şemari: Amerika’nın Irak’taki 11 üssü gözetimimiz altındadır

Nuceba Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı da bu görüşmede, direnişin Amerika’nın Irak’taki bütün askeri üslerini ve hareketlerini izlediğini vurgulayarak şu ifadelerde bulundu: ‘Elimizde Amerika’nın IŞİD’e silah verdiğini gösteren resimler var.’

El- Şemari bir rapor sunarak, Haşdi Şabi kuvvetlerinin Bu Kemal ve Irak ve Suriye’nin ortak sınırlarında bulunduğunu ve Nuceba İslami Direniş kuvvetlerinin bu bölgede operasyon gerçekleştireceğini açıkladı.

Irak parlamentosunun bu ülkenin halk hareketi hakkındaki kararına değinen el-Şemari, Başbakan’ın son 10 maddelik kararnamesinde Haşdi Şabi’nin dağılacağına ya da Irak ordusuyla birleştirileceğine asla değinilmediğini vurguladı.

Welayet News - El-Şemari IŞİD’in oluşumunun Amerikalı işgalcileri Irak'a geri getirmek için bir bahane olduğunu belirterek şunları söyledi: ‘Irak'taki tüm askeri hareketleri ve Amerika üslerini izliyoruz ve elimizde ABD'nin IŞİD’e silah sağladığını gösteren resimler var.

Amerika’nın Irak topraklarında 11 resmi üssü var ve ülkemizdeki askeri varlığı şu an 11.000'e ulaştı. Tabii ki, Irak'ta Şiilerin hâkim olduğu bölgelerde henüz askeri bir üs kuramadılar ve Bağdat Havaalanı üzerinde de kontrolleri yok.

Hava ve kara operasyonları için teçhizatlandırılmış en donanımlı Amerika askeri üssü, Kürdistan bölgesindedir. Irak'taki en güvenli Amerika askeri üssü ise Nasr üssüdür.’

Nuceba Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı aynı zamanda Amerika’nın Suriye’nin Tanaf bölgesindeki askeri üssüne de değinerek şu hatırlatmalarda bulundu: ‘Amerika, direniş güçlerini olumsuz yönde etkileyecek şekilde Suriye'deki faaliyetlerini bu üsten ilerletmeye çalışıyor.’



Yeni yorum ekle