Nüceba Hareketi: İslam İnkılabı Lideri, Amerika’nın kudretini yerle bir etti

Pa, 04/08/2019 - 20:30

Nüceba Hareketi Sözcüsü Mühendis Nasr El Şimmeri, İran Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Hüccetu’l-İslam Zunnuri ile yaptığı görüşmede, Nüceba Harekati’nin İslam İnkılabı Lideri’ne ve merceiyete tabi olduğunu vurguladı. 

Welayet News - Nüceba’nın İran’daki basın merkezinin bildirdiğine göre, Nüceba İslami Hareketi Sözcüsü Mühendis el-Şimmeri, İran Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı ile bir araya geldi.

Nasr el-Şimmeri, Hüccetu’l-İslam Mücteba Zunnuri ile görüşmesinde, İran İslam Cumhuriyeti’nin başarılarının başta Irak Şiileri olmak üzere bütün Müslümanları gururlandırdığını belirterek, bu başarılarından dolayı İran’ı teprik etmek için İran’a geldiğini söyledi. 

Nüceba Sözcüsü, devamla şöyle dedi: “Direniş ekseninin geçmiş başarıları bir yana, Amerikan İHA’sının düşürülmesi ve İngiliz petrol tankerinin durdurulması bile direniş ekseninin sadece teorik sahada değil, pratik sahada da güçlü bir eksen olduğunu gösterdi. Batılılar Şii hilalinden veya İran imparatorluğundan söz ediyorlar ama bu aslında zuhur için ortamını hazırlayan direniş imparatorluğudur”.

El Şimmeri, Irak Şiilerinin her zaman iç istibdatla ve dış işgalcilerle mücadele halinde olduğunu ifade ederek, “Müstekbirler özgürlük getirmek bahanesiyle Irak’a girdiler ve Şiileri Ehli Sünnet’e karşı intikamcı operasyon yapmak için tahrik ettiler ama Şii mercilerin dahiyane liderliği bu girişime mani oldu” dedi. 

Sözlerinin devamında, Iraklı Şiilerin işgalcilere büyük kayıplar yaşattığını söyleyen  Nüceba Sözcüsü, “Amerika askeri kuvvetlerinin bölgedeki komuta merkezinin, Irak’ta verdikleri zayiatların yüzde 80’nin iran himayesindeki Şii gruplar tarafından geldiğini açıkladığını” anımsattı. 

DAİŞ’in Amerika’nın Irak’a yeniden girme komplosundan kaynaklanarak şekillendiğini belirten Nüceba İslami Hareti Sözcüsü, “Amerikalıların yıllar önce bir anlaşma imzalayarak Irak’tan çekildiklerini ancak DAİŞ ile mücadele bahanesiyle güçlerini yeniden geri gönderdiğini” söyledi. 

Mühendis el-Şimmeri, “Amerikalılar, Iraklılar DAİŞ’i mağlup edene kadar 20 yıl sürer diyorlardı ama Irak halkı Ayetullah Sistani’nin fetvası, İran ve Hizbullah’ın desteği sayesinde DAİŞ’e karşı galip geldiğini" anımsattı. 

Nüceba Sözcüsü, “Verilere göre, hali hazırda 11 bin Amerikan askerinin DAİŞ’e karşı mücadele gerkçesiyle Irak topraklarında bulunduğunu” belirterek,  “Ancak onların asli amacının İslam Cumhuriyeti ile müttefik olan  gruplarla mücadele edip İran’ı gözetlemek olduğunu” açıkladı. 

Irak meclisi milletvekillerinin Amerikalıların Irak’tan çıkma konusunu gündeme aldıklarına işaretle, bu konuyu hasır altı ettiği için Irak Meclis Başkanlığını eleştirdi. 
Ayrıca, İran taraftarı her Iraklı’ya (birey vaya grup) yaptırım uygulanacağını öngören bir tasarının Amerika Kongresi’nin gündeminde olduğunu da belirten el-Şimmeri, bu tasarının onaylanması halinde Iraklı direniş gruplarının Bağdat-Washington ilişkilerini kesip Amerikan elçisini Irak’tan kovacaklarını vurguladı. 

Nüceba Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı, “Amerikalılar şimdiye kadar Irak’ın Şii bölgelerinde resmi olarak askeri üsler kuramadılar ama biz onlara meydan okuduk; eğer cesaretiniz varsa hadi gelin kurun, dedik” ifadesini kullandı.

Nasr El Şimmeri, İran Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Hüccetu’l-İslam Mücteba Zunnuri ile yaptığı görüşmenin sonunda, Nüceba Harekati’nin İslam İnkılabı Lideri’ne ve merceiyete tabi olduğunu ve bundan gurur duyduğunu vurgulayarak, İslam İnkılabı Lideri’nin Amerika despotizmini yerle bir ettiğini söyledi.  

Welayet News



Yeni yorum ekle