Fransa'da Sarı Yelekliler yine sokakta

Pa, 04/08/2019 - 10:24

Fransa'da 17 Kasım 2018'de başlayan hükümet karşıtı Sarı Yelekliler eylemleri, katılımcı sayısındaki düşüşe rağmen 38'nci haftasında devam etti.

Welayet News - Fransa'nın başkenti Paris'te 17 Kasım'da akaryakıt fiyatlarına yapılan zammı protesto etmek için başlayan ve sonrasında Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un politikalarının eleştirilmesiyle devam eden Sarı Yelekliler eylemleri 38'nci haftasında devam ederken; gösteride polis ile protestocular arasında çatışma çıktı.

Bir çok şehirde dün düzenlenen gösterilerde polisin göz yaşartıcı gaz ve jop kullandığı bildirilirken çatışmaya dönüşen bu gösterilerde kaç kişinin tutuklandığı, yaralandığı ve maddi zararlarla ilgili açıklama yapılmadı.

Geçen hafta da katılımın en yüksek düzeyde görüldüğü Paris'te, eylemciler, Eyfel Kulesi'nin önünde toplanmış ve yürüyüş yapmışlardı. Eylemler hafiflese de,  bazı protestocular, Macron kendilerini 'dinleyene kadar ve halk üzerinde baskı oluşturan politikalarını terk edene dek' sokaklara çıkmaya devam edeceklerini dile getirdi.

20 Haziran'da da sarı yelekliler, Temmuz 2016'da gözaltında hayatını kaybeden Adama Traore için de sloganlar atmıştı. 19 Temmuz 2016 yılında Paris'in Beaumont-sur-Oise bölgesinde, kardeşi ile beraber 24'üncü yaş gününü planlayan Adama Traore, polis tarafından kimlik sorgulaması yapıldığı sırada, üzerinde kimliği olmadığı için kaçmaya çalışmıştı. Polis tarafından gözaltına alınan Adama Traore, gözaltındayken hayatını kaybetmişti.

Fransa'da geçen yıl 17 kasım'da  akaryakıt fiyatlarına yapılan zammı protesto ile başlayan sarı yeleklilerin bugüne kadar devam eden eylemlerinde bu zamana kadar en az 10 kişi polisin açtığı ateş sonucu öldü ve 14 bin kişi de yaralandı.



Yeni yorum ekle