General Hafter Mısır'a gitti

Ct, 03/08/2019 - 09:12

Libya'da ABD ve bazı Arap rejimlerinin desteğindeki muhalif güçlerin lideri Halife Hafter, Mısırlı yetkililerle görüşmek üzere bu ülkeye gitti.

Welayet News - Fars haber ajansına göre, Halife Hafter, bu ziyarette Libya meseleleri ve ikili işbirliklerini görüşecek.

Hafter'in bu ziyareti, Trablus'a yönelik saldırıların başlamasından bu yana ikinci ziyareti sayılıyor.

Libya Ulusal Ordusunun liderliğini yapan ve Libya'da meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni devirmeye çalışan Hafter, Arabistan ve ABD gibi ülkelerin açık desteğinde başkent Trablus'u ele geçirmek için nisan ayından beri yeni saldırılara başlasa da şu ana kadar Trablus'u ele geçirmede başarılı olamadı.

Trablus'a Nisan ayında başlayan saldırılarda bu zamana kadar en az 1000 kişi ölürken 5500 kişi de yaralandı. Öte yandan çatışma alanındaki bölge halkından onbinlercesi de evini barkını terk etmek zorunda kaldı.

Bu arada Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçler, başkent Trablus'un güneyindeki bazı bölgelerde önemli ilerleme kaydettiklerini duyurdu.

UMH'nin yürüttüğü Burkan el-Gadab Operasyonu Sözcüsü Mustafa el-Meci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkentin güneyindeki Ayn Zara, El-Halle ve El-Yermük bölgelerinde önemli ilerlemeler sağladıklarını ifade etti.

Meci, operasyona hava kuvvetlerinin de destek verdiğini, bir tank ve bazı silahlı mekanizmaları imha ettiklerini aktardı.

Çatışmalarda General Halife Hafter güçlerinden 6 kişiyi "esir aldıklarını" kaydeden Meci, sabah maruz kaldıkları hava saldırısı nedeniyle kendi güçlerinden 6 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine uluslararası meşruiyete sahip UMH birlikleri de karşı operasyon başlatmıştı.



Yeni yorum ekle