Londra'da Şeyh Zakzaki'ye Destek İçin Oturma Eylemi

Per, 01/08/2019 - 12:20

Nijerya'nın Londra'daki büyükelçiliği önünde Şeyh Zakzaki'nin tutukluluğunun devam etmesine itiraz amacıyla kapsamlı protesto gösterisi ve oturma grevi düzenlendi.

Welayet News - Çok sayıda müslüman ve siyasi aktivist, Londra'nın büyükelçiliği önünde gece gündüz demeden Şeyh Zakzaki'ye  destek amacıyla düzenledikleri protesto gösterilerinde, Nijerya hükümetinin müslümanlara yönelik baskı ve şiddet politikaları hakkında konuşmalar yapıp, namaz ve dua ibadetlerinin ardından Şii liderin sağlık durumunun iyi olması için dua ettiler.
Sözkonusu gösteriler, İslami İnsan hakları komisyonunun daveti üzerine gerçekleşti.

Bilindiği gibi Şeyh Zakzaki 2015'ten beri hakkında serbest bırakılma kararı olmasına rağmen  hala kanunsuz bir şekilde Nijerya hükümeti tarafından hapiste, çok ağır şartlarda tutulurken, sağlık durumundan ciddi kaygı duyuluyor.

Nijerya mahkemesi pazartesi günü nihayet gelen tepkiler üzerine Şeyh Zakzaki'nin sağlık durumu ve tedavi sürecinin incelenmesi yönünde bir karar almak zorunda kaldı.

Savcılar ise Mahkeme'den, Şeyh Zakzakinin  avukatlarının onun tedavi için yurtdışına götürülme taleplerini kabul etmemesini istediler.



Yeni yorum ekle