Almanya Dışişleri'nden Hürmüz Boğazı açıklaması: ABD tarafından sunulan ve planlanan misyona katılmayacağız

Per, 01/08/2019 - 00:35

Almanya, ABD’nin Hürmüz Boğazı`nda petrol tankerlerini korumaya yönelik bir askeri misyona katılma resmi talebine ‘hayır’ cevabı verdi.

Welayet News - Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, İran'a yönelik maksimum baskı stratejisini yanlış bulduklarını söyledi.

Maas, Polonya'nın başkenti Varşova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Hürmüz Boğazı'nın güvenliğinin sağlanması için ülkesinin ABD öncülüğündeki askeri bir misyon olan deniz gücü görevine katılım konusunu değerlendirdi.
Maksimum baskı stratejisini yanlış bulduklarını vurgulayan Maas, "ABD tarafından sunulan ve planlanan misyona Alman hükümeti katılmayacak." dedi.

Maas, Almanya'nın askeri gerilimin artmasını istemediğini, diplomasiden yana olduğunu sözlerine ekledi.

“ASKERİ DEĞİL, POLİTİK YOLLARLA ÇÖZMELİYİZ”

Federal Koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Meclis Grup Başkanı Rolf Mützenich’in, ABD’nin Almanya’dan katılım talebiyle ilgili Spiegel’e yaptığı açıklamada, “Körfez’de yaşanan krizi, askeri değil, politik yollarla çözmeliyiz. Fraksiyon olarak karşı olduğumuz bölgede olası bir askeri müdahale, sorumsuzluktur” dediği belirtildi.

Almanya eski Başbakanlarından Gerhard Schröder’in de Rheinischen Post gazetesine yaptığı açıklamada, “Almanya, ABD-İran arasında yaşanan krize çekilmesine asla müsaade etmemelidir. Bölgede askeri bir misyona katılmamız çok yanlış bir adım olur” dediği belirtildi.

Alman medyasında Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın geçen hafta, Federal Dışişleri Komisyonu’nun özel bir toplantısında, Federal Büyük Koalisyon hükümetin ABD’nin o zamanki gayri resmi talebini reddetme düşüncesinin netleştiği bildirilmişti.



Yeni yorum ekle