Hamas: Son Tahran ziyareti ikili ilişkilerde bir dönüm noktası olacaktır

Per, 01/08/2019 - 00:15

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın liderlerinden Usame Hamdan, Hamas’ın İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkilerinden mümtaz ilişkiler diye söz ederek, Hamas heyetinin son Tahran ziyaretini ikili ilişkilerde bir dönüm noktası olarak niteledi. 

Welayet News - Sputnik haber ajansına verdiği özel mülakkatta Hamas heyetinin Tahran ziyaretini değerlendiren Hamdan, “Hamas heyetinin Tahran ziyareti, Filistin davasının büyük tehlikelerle karşı karşıya geldiği bir zamanda gerçekleşti. Yüzyıl anlaşması adıyla bilinen plan, Filistin davasını bitirme çabaları, Kudüs’ün işgal topraklarına ilhakı ve Amerika’nın bölge için yeni bir plan çizme çalışması bu tehlikelerin başında geliyor” dedi. 

 “Söz konusu ziyaretin Hamas ile Tahran ilişkilerinin güçlendirilip genişletilmesi çerçevesinde gerçekleştiğini” belirten Hamdan, “Genel olarak mümtaz ve iyi bir ziyaretti ve Hamas’ın İran İslam Cumhuriyeti ile olan ilişkilerinde ileri atılmış bir adım ve bir dönüm noktası sayıldığına inanıyoruz” vurgusu yaptı. 

Filistinli yetkili, şöyle dedi: “İran, Hamas’ın ikili görüşmeler için ziyaret ettiği tek ülke değildi. Her ne kadar Tahran Hamas’ın en önemli durağıydı ancak Moskova ve diğer bazı Arap ve İslam ülkeleri de Filistinli heyetin uğradığı duraklardı. Bu görüşmelerin amacı, bölgedeki her türlü saflaşmanın Filistin’i işgal eden ve işgalcileri destekleyen tarafa karşı olması gerektiğini vurgulamaktı”. 

Hamas heyeti son Tahran ziyaretinde, başta İslam İnkılabı Lideri olmak üzere İran’ın üst düzey yetkilileriyle bir araya gelerek, Filistin davası ve Siyonistlerin Filistinlilere karşı son girişimleri masaya yatırılmıştı.   

Welayet News



Yeni yorum ekle