Suudi İttifakın Cinayetlerinin Sorumlusu ABD ve BM'dir

Sa, 30/07/2019 - 12:59

Yemen Ensarullah hareketi, Suudi savaş ittifakının Yemen'de işlediği cinayetlerin yasal ve hukuki açıdan asıl sorumlusunun ABD ve BM olduğunu duyurdu.

Welayet News - El-Alem televizyonunun bildirdiğine göre Yemen Ensarullah hareketi yayınladığı bir bildiride Suudi Arabistan'ın Yemen'in Kuzeyinde Saade'ye yönelik füze ve roket saldırısını kınarken, Amerika'nın Arabistan'ın paralarını sömürerek Suudi ittifaka verdiği siyasi ve lojistik destekle Yemen savaşının asıl sorumlusu olduğunu vurguladı.

Bildiride ayrıca Yemen cinayeti konusunda BM'nin yalancı şahitlik rolüne soyunduğu, Suudi cellatların lehine ve kurbanların aleyhine şahitlik ettiği belirtildi.

Bu arada Yemen Sağlık bakanlığı da  Suudi savaş ittifakının Saade'ye düzenlediği vahşi saldırıyı kınayan bir bildiri yayınladı.

Bilindiği gibi Suudi ittifakın savaş uçakları pazartesi akşamı Saade'nin Katabir bölgesinde bir pazar yerini bombardıman etti. Söz Konusu saldırıda 2'si çocuk, 13 kişi hayatını kaybederken, 12'si çocuk 26 kişi de yaralandı.



Yeni yorum ekle