Trump'tan Bir İran İddiası Daha

Sa, 30/07/2019 - 10:04

Son haftalarda türlü yollardan İran’la müzakere etme talebini dile getiren ABD Başkanı Trump, bugün attığı tweetinde şöyle yazdı:

Welayet News - Unutmayın, İranlılar hiç bir zaman hiç bir savaşı kazanmadı ve hiç bir zaman hiç bir müzakereyi kaybetmediler.

ABD Başkanı Trump geçen hafta da kendince insaflı tabir ettiği bir anlaşmaya varmak için acelesi olmadığını söylemişti.

Trump bir başka konuşmasında da İran’da nizamı değiştirme peşimde olmadığını ve sadece yardımcı olmak ve iş birliği yapmak istediğini iddia etti.

Beyaz sarayın İran ile müzakere etmeye hazır oldukları yönündeki çabalarının devamında ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da geçen gün Tahran’ı ziyaret etmek istediğini dile getirmişti.

Bu arada New York Times gazetesi, Trump’ın İran ile müzakere önerileri ciddi olmadığını, Trump kendi yönetiminin politikalarını diplomasi ile askeri tehdit arasında bir yere yerleştirmeye çalıştığını ve pratikte hiç birini uygulamak istemediğini yazdı.

Gazete, Trump ve takımı bir yandan bölgeye askeri güç, savaş gemisi ve bombardıman uçakları sevk ettiklerini ve öbür yandan da askeri çatışma istemediklerini ve sadece müzakere etmek istediklerini ileri sürdüklerini belirtti.



Yeni yorum ekle