Suudi Koalisyonu Pazar Yerine Saldırdı

Sa, 30/07/2019 - 09:40

Suudi koalisyon kuvvetlerinin Saada eyaletinde bir pazarı bombalarla hedef alması sonucu, en az 13 Yemenli sivil şehit oldu ve 20'den fazla kişi de yaralandı.

Welayet News - El-Cezire haber ajansının Yemenli yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Pazartesi günü öğleden sonra Suudi koalisyonunun Yemen'in kuzeyindeki Saada eyaletinin Katabar kentinde bir pazar yerine bombalı saldırı düzenlemesi sonucu, en az 13 sivil şehit oldu ve 23 kişi de yaralandı.

Yemenli yerel kaynakların bildirdiğine göre, bu vahşiyane saldırıda şehit olan ve yaralananlar arasında birçok kadın ve çocuk da var.

Suudi koalisyonunun Yemenli sivillere yaptığı saldırının ardından Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya es-Seri, "Yemen silahlı kuvvetleri bu saldırı karşısında eli bağlı ve sessiz kalmayacaktır. Düşmanlarla mücadele için askeri gücümüzü artıracağız.” açıklamalarında bulundu.

Suudi Arabistan 26 Mart 2015 tarihinde, gerici Arap rejimleriyle bir koalisyon kurarak, politikalarına teslim olmaları ve bağımsız ve kendisine bağlanmayan bir hükümet kurulmasını engellemek amacıyla, Yemen'e karşı yıkıcı bir savaş başlattı ve bu saldırıların sonucunda milyonlarca masum insan kurban edildi ve Yemen'in hayati altyapısı da yok edildi.



Yeni yorum ekle