İsrail Basını: Nasrallah söylediğini yapan bir lider; kürsü başına geçtiğinde bütün istihbarat kulak kesiliyor!

Pt, 29/07/2019 - 23:48

İsrailli 'News1' haber sitesi, Hizbullah lideri Nasrallah'ın, İsrail'e karşı psikolojik savaş başlattığı değerlendirmesine bulunurken; İsrail Makor Rishon gazetesi de, Nasrallah'ın tek bir füze fırlatmadan zafer kazandığını yazdı.

Welayet News - Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın son röportajının yankıları hala İsraili medyasının merceği altında sıkı bir şekilde takip ediliyor. İsrailli 'News1' haber sitesinin Arap ilişkileri analisti Yoni Ben-Menachem konu hakkında, Siyonist istihbaratı tarafından tüm açıklamalarının yakından takip edildiğini iyi bilen Nasrallah'ın, İsrail'e karşı psikolojik savaş başlattığı değerlendirmesine bulundu.

İsrailli  analist Ben-Menachem, İsrail liderliğinin, ikinci Lübnan savaşından sonra İsrail halkının orduya olan güvenini geri kazanamadığını ve kara kuvvetlerini onaramadığını söyledi. Siyonist gazeteci şu sözleri ekledi: ''Hasan Nasrallah'ın sözleri yeni olmasa da, kendisinin söylediği her şeyi yerine getiren biri olduğu biliyoruz.''

İsrailli Makor Rishon gazetesi de, Siyonist askeri istihbarat organına bağlı Birim 8200 çalışanlarının, hafta sonu oturup Nasrallah'ın ikinci Lübnan savaşının bitişinin 13'üncü yılı münasebetiyle verdiği röportajını, noktası virgülüne kadar kelime kelime tercüme ettiklerini belirtti.

Haberde Hizbullah liderinin konuşmasının başlangıcında, Güney Lübnan sınırının Hizbullah sayesinde her zamankinden daha güvenli olduğunu belirtmesine dikkat çekildi.

Siyonist gazete habere şöyle devam etti: ''Hizbullah Genel Sekreteri 2000 yılından bu yana sadece Lübnan'da ve Arap dünyasında değil, aynı zamanda İsrail'de de konumunu derinleştirmeyi başardı. İsrail Ordusunda, güçlerini küçük bir ‘terör' örgütünden bir devlet ordusuna dönüştürmeyi başaran Nasrallah'a saygı duymayan tek bir lider ya da savaşçı yoktur.

İsrail'in, belirgin askeri yeteneklerini koruyan düşmanından korkması gerekiyor.''

Bahsi geçen haber şu ifadeler ile devam etti: ''İsrail Ordusunun Lübnan'dan çekilmesinden beri Nasrallah İsrail'in üçte birinden fazlasını tehdit eden bir cephanelik kurdu. Ayrıca Lübnanlı liderler, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun bahsettiği gibi bu cephaneliğin İsrail'e büyük zarar verebileceğini açıklayabilir. Bu savaş, daha fazla yok edenlerin değil, ikinci tarafı alacağı dev zararın ışığında yeni bir yol düşünmeye mecbur bırakanların savaşı olacaktır. Çünkü İsrail'de can ve mal kaybına karşı büyük bir hassasiyet vardır.''

İsrail Makor Rishon gazetesi haberi şöyle tamamladı: ''Böyle bir arenada sorulacak en önemli soru, kimin zarar almaktan daha çok korktuğu sorusudur. Nasrallah Kuzey'deki yerleşimcilere tek bir füze bile fırlatmadan zafer kazandı. İsrail ve Hizbullah savaşa hazırlanıyorlar. Güçlü bir ordunun yanı sıra yadsınamayacak bir silah cephaneliği ile bu savaşa hazırlanan Nasrallah, bizi büyük bir ikilem ile karşı karşıya bırakacaktır."

Kaynak: Timeturk



Yeni yorum ekle