ABD başkanlık seçimleri adayı: Trump, Yemen'de soykırımı destekliyor

Pt, 29/07/2019 - 12:14

2020 ABD başkanlık seçimleri demokrat adayı, Amerika başkanı Donald Trump'ın Suud rejiminin Yemen'de soykırım cinayeti işlediği halde, Suudi koalisyonu desteklediğini ifade etti.

Welayet News - 2020 ABD başkanlık seçimleri demokrat adayı Marianne Williamson CBS televizyonuna verdiği demeçte, Trump yönetiminin Suudi savaş ittifakına destek vererek, Yemen'de çocuklar başta olmak üzere 10 binlerce masum insanın katliam edilmesine yol açtığını bildirdi.

Williamson açıklamasının devamında şöyle dedi: Trump yönetimi yemen savaşında sivillerin katliamıyla ilgili istatistikleri görmezden gelirken, Suud rejimiyle on milyarlarca dolarlık silah ve askeri teçhizat satışı anlaşması imzalamaktadır.

Trump yönetiminin dış siyasetine de değinen Williamson, Beyaz Saray'ın savaşçıl politikalarını sonlandırması gerektiğini vurguladı.

Bilindiği gibi Suudi Arabistan, Amerika, BAE ve bazı diğer ülkelerin desteğiyle Mart 2015'ten itibaren Yemen'e saldırı düzenlerken, bu ülkeyi havadan, karadan ve denizden kuşatma altına almış bulunuyor. Suudi savaş ittifakının düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar 16 binden fazla Yemen'li hayatını kaybederken, 10 binlercesi yaralanmış ve milyonlarcası da mülteci durumuna düşmüş bulunuyor.



Yeni yorum ekle