Kaduna Mahkemesi Bugün Şeyh Zakzaki Hakkında Karar Verecek

Pt, 29/07/2019 - 11:14

Bugün (Pazartesi günü), Nijerya Kaduna eyaletinde bir mahkeme, Şeyh İbrahim Zakzaki'nin durumu hakkında karar verecek.

Welayet News - Nijerya İslam Hareketi'ni terörizmle ilişkili bir grup olarak nitelendirmeye çalışan Abuja’daki federal bir mahkemenin ardından, Kaduna eyaletindeki bir mahkeme, Nijerya İslam Hareketi lideri Şeyh Zakzaki'nin durumu hakkında karar verecek.

Nijeryalı ordusu 13 Aralık 2015 tarihinde Begiyyetullah Hüseyniyesi'ne saldırarak, Şeyh İbrahim Zakzaki'yi ve eşini tutuklayarak hapsetti.

Aralık 2015 ile 13 Ocak 2018 arasında Şeyh Zakzaki ve eşi bilinmeyen bir yerde gözaltında tutuldu ve sadece doktorunun onları ziyaret etmesine izin verildi.

Temmuz 2019'da, Zakzaki'nin serbest bırakılması için çağrıda bulunmak üzere Zakzaki'nin binlerce destekçisi, hükümet binası dışında toplandı ve polis, onları dağıtmak için gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı.

Bu çatışmalarda bir dizi insan öldü ve 40'tan fazla kişi de tutuklandı. Nijerya İslam Hareketi lideri Şeyh İbrahim Zakzaki serbest bırakılana ve yurtdışında acil tedavi edilmesi için izin verilene kadar gösterilere devam edileceği açıklandı.



Yeni yorum ekle