Mısır, Ürdün, Siyonist rejim, BAE ve Arabistan'dan, Gizli Toplatı

Pt, 29/07/2019 - 10:50

Haber kaynakları, Yüzyılın Anlaşması'nı ilerletmek için Mısır, Ürdün, Siyonist rejim, BAE ve Suudi Arabistan arasında Mısır'da gizli bir güvenlik toplantısının gerçekleştiğini bildirdi. Bu toplantılar, es-Sisi'nin tüm yurt dışı seyahatlerinde ve yurt içindeki tüm yabancı yetkililerle görüşmesinde ona eşlik eden Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil'in yokluğunda gerçekleşti.

Welayet News - İngiltere'de yayın yapan el-Arabiyye el-Cedid haber merkezinin bildirdiğine göre, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi Perşembe günü İskenderiye'deki sarayında önemli toplantılar gerçekleştirdi.

Perşembe gün gerçekleşen bu toplantıların tamamının, Mısır istihbarat servisiyle bağlantılı dosyalar olduğu bildirildi.

Mısır Cumhurbaşkanı, Orta Doğu gaz sahibi birçok ülkenin enerji bakanlarıyla ayrı ayrı toplantılarda bir araya geldi. Bu toplantılar arasında, Siyonist rejimin enerji bakanı Yuval Steinitz ile Mısır enerji bakanı Tarık el-Mulla'nın katıldığı toplantı da var. Es-Sisi, aynı şekilde ABD enerji bakanı Rick Perry ile de bir araya geldi. Üçüncü toplantısı ise Etiyopya enerji bakanı Giudo Andargashio'yu kabul ettiği toplantı idi.

Mısırlı kaynakların el-Arabiyye el-Cedid haber merkezine yaptıkları açıklamada, İstihbarat Başkanı Abbas Kamil'in bu toplantılara katılamamasının nedeni, bu toplantılarla eş zamanlı olarak bazı Siyonist güvenlik görevlileriyle yaptığı üst düzey görüşmelerdi. Bu Siyonist yetkililer arasında büyük ihtimalle Mossad Başkanı Yossi Kohen de vardı. Haberin içeriğine göre, Abbas Kamil, daha sonra Siyonist rejimin enerji bakanı Yuval Steinitz ile birlikte Mısır'a geldi.

el-Arabiyye el-Cedid ile bağlantısı olan Mısırlı kaynakların bildirdiklerine göre, toplantıya Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün'den üst düzey yetkililer de katıldı ve bu müzakerelerde gündeme gelen en önemli konu bölgesel barış hakkındaki dosyalardı.

Üst düzey kaynaklara göre, bu ziyaret amacı, Filistin davasını ortadan kaldırmak için Amerika tarafından oluşturulan Yüzyılın Anlaşması planını uygulamaktı.



Yeni yorum ekle