Bahreynli iki gencin naaşı toprağa verildi

Pa, 28/07/2019 - 19:38

Bahreynli iki gencin naaşının toprağa verildiği merasimle eşzamnalı olarak devam eden itirazlar sırasında Bahreynli bir genç daha güvenlik güçleri tarafından şehit edildi.

Welayet News - Bahreynli genç Muhammed İbrahim el-Mikdad, el-Bilad’ul-Kadim bölgesinde gösteri yapan halkın bastırılması sırasında güvenlik güçlerinin sıktığı mermiyle hayatını kaybetti.

Dün gece Bahreyn’nin çeşitli bölgelerinde akşam namazı sonrasında Bahreynli iki gencin idam edilmesine itiraz amacıyla gösteriler düzenledi.

Bahreyn rejimi Cumartesi sabahı Ahmed İsa el-Melali (24) ile Ali Muhammed el-Arap adındaki iki gencin idam edildiğini açıklamıştı.

Bahreynli bu iki genç, ülkenin içişleri bakanlığında çalışan bir yetkilinin öldürülmesiyle suçlanmış ve hapiste ağır işkenceye uğramışlardı.

Bahreyn’in öfkeli halkı, özellikle başkent Manama başta olmak üzere, ülkenin Kerbabad, Kerane, el-Maamir gibi çeşitli şehirlerinde sokaklara inerek iki gencin idam edilmesine karşı itirazlarını dile getirdiler.

Bahreynliler ayrıca, iki gencin naaşını deftnetme merasiminde ‘kanımız ve canımız sana feda olsun ey şehit’ sloganını haykırdırlar.

Bahreynliler, ‘vatan-idam’ hashtagını da oluşturdular ve Bahreynli vatandaşlar bu yolla iki gencin idamına karşı itirazlarını ifade ettiler.

Welayet News 

Tags: 


Yeni yorum ekle