Pompeo: 'Arabistan, İran'ın tehditlerini geri püskürtmek için ABD'nin ortağıdır'

Ct, 27/07/2019 - 09:16

Amerikan dışişleri bakanı Mike Pompeo, İran aleyhindeki iddialarını tekrarlarken, 'Arabistan, İran'ın tehditlerini geri püskürtmek için ABD'nin ortağıdır' dedi.

Welayet News - Pompeo, Fox News kanalına yaptığı açıklamada, İran'ı Amerika ile müzakereleri belirsiz hale getirmekle suçlarken, 'İranlılar hala füze ve nükleer programını geliştirmeye dayalı çalışmalarını sürdürüyorlar' dedi.

Pompeo, ABD Temsilciler Meclisi'nin Arabistan'a silah satışını yasaklamasını onayladığı tasarının Trump tarafından veto edilmesi sorusuna da, 'Trump açık bir şekilde İran'ın gerçek tehdit olduğunu ve Arabistan'ın da İran'ın tehditlerine geri püskürtmede ABD'nin ortağı olduğunu ve bundan dolayı biz elimizden ne gelirse ortağımız Arabistan için yaparız'' dediğini hatırlattı.

Amerikan başkanı Trump, Arabistan'a silah satışını yasaklayan  tasarıyı reddederek, Arabistan'ı İran'ın  bölgedeki faaliyetlerini engellemek için bir set olarak nitelemişti.

Trump, geçen perşembe günü Arabistan ve BAE'ne silah satışını yasaklayan tasarıyı veto etmiş ve böylece bu rejimlerin Yemen dahil bölgedeki cinayetlerine açıkça destek vermiştir.

Tags: 


Yeni yorum ekle