İran ve İngiltere arasında alıkonulan gemilerle ilgili görüşmeler sürüyor

Cu, 26/07/2019 - 22:50

İsveç dışişleri bakanlığı, İran ve İngiltere arasında Fars Körfezi ve Cebelitarık boğazında elkonulan gemilerin serbest bırakılmasıyla ilgili olarak görüşmelerin yapıldığını bildirdi.

Welayet News - İsveç dışişleri bakanlığı dün yayınladığı bildiride, İran ve İngiltere ile  mevcut sorunu çözme konusunda müzakereleri ilerletme çabalarının sürdüğünü ve sorunun en kısa zamanda çözüleceği ümidine yer verildi.

Bildiride, İsveç'in Hürmüz Boğazı'ndaki mevcut durumdan son derece kaygı duyduğuna yer verilirken,  İsveç ve AB için  gemilerin  serbest geçişlerinin son derece hayati öneme sahip olduğuna yer verildi.

İran'ın geçtiğimiz günlerde Uluslararası deniz kanunlarını çiğnediği gerekçesiyle elkoyduğu İngiltere'ye ait geminin mülkiyeti bir İsveç  şirketine aittir.

Bilindiği gibi 4 temmuz tarihinde İngiltere'nin kolonisi olan Cebelitarık'ta yerel yönetim güçleri Amerika'nın isteği üzerine İran'a ait bir petrol gemisini kanunsuz bir şekilde alıkoydular ve İran ise İngiltere'yi gemiyi derhal serbest bırakması konusunda uyarmış ve sonucuna katlanması hatırlatmasında bulunmuştu.  



Yeni yorum ekle