Diyarbakır'da Şeyh Zakzaki'ye Destek Mitingi - FOTO

Cu, 26/07/2019 - 17:18

Dört yıldır haksız yere zindanda tutulan değerli İslam alimi ve Nijerya İslami Hareketi Lideri Şeyh İbrahim Zakkzaki'ye destek vermek için Diyarbakır'da bugün (26 Temmuz Cuma günü) Cuma namazından sonra Mektep Kitap Evi tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Welayet News - Suudi Arabistan ve Siyonist İsrail Rejimi tarafından desteklenen Nijerya hükümetinin dört yıldır Şeyh Zakzaki önderliğindeki Nijerya İslami Hareketi üyelerine yapılan katliam ve vahşeti lanetlemek için bugün Diyarbakır Ulu Camii önünde yüzlerce duyarlı müslümanın katılımıyla bir basın açıklamasında bulunuldu. Mektep Kitap Evi'nin düzenlediği ve Veysel Çelebi'nin sunduğu program Mehmet Kocaarslan Hocanın Kur'an-i Kerim tilavetiyle başladı.

Ömer Çelebi tarafından okunan basın açıklaması şöyle:

BİSMİLLAHİRAMANİRRAHİM
Degerli kadirşinas diyarbakır halkımız ve misafirlerimiz! 
Burada bu sıcağın altında toplanmamızın amacı Nijerya'da sırf inancından dolayı 4 yıla yakındır zindanda tutulan  mahkeme kararı ile berat kararı verilen fakat Muhammed Buhari hükümeti tarafından serbest bırakılmayıp  Aynı zamanda tedrici zehirlenmelerle fiziki olarak yıpratılan  Nijerya İslam hareketinin lideri Şeyh İbrahim zakzaki ,eşi ve bağlılarına yapılan zülmü telin etmek  ve Ruh ve bedenimizle bu direnişçi kardeşlerimizin yanında olduğumuzu beyan etmek için toplanmış bulunmaktayız.

Değeli kardeşlerim hepimizin bildiği üzere Emperyalist ülkeler  tarih boyunca İslam topraklarının yeraltı ve yerüstü kaynaklarını sömürmek için Binbir hileye başvurmuş bazen direk askeri müdahalelerle bazen de o ülkenin yönetimini parayla altınla satın alıp kendilerine bağlamış ve halkını sömürmüşlerdir.

Bugün ise ırak suriye yemen Libya Keşmir patani mısır hulâsa Bütün İslam topraklarında dökülen kanların müsebbibi Amerika İsrail İngiltere ve bunlara bağlı kukla yönetimler islami değerleri savunan islama dayalı bir yaşam sistemi isteyen Nijerya halkını kuklaları aracılığıyla katletmektedir..

Değerli kardeşlerim  Şeyh ibrahim Zekzakinin kısaca hayatına bakarsak  1953 yılında Nijerya'nın zaria kentinde fakir bir ailede dünyaya gelmiştir. 16 yaşına kadar burada eğitimini almıştır sonra üniversiteye en yüksek puanla girmiş 1978'de burada  yasal olarak yapılanan İslami gençlik hareketinin Başkan Yardımcısı olmuştur. 1979 yılında ise bu gençlik yapılanmasının Başkanı olmuştur 1981 ve 98 yılları arasında 9 kez hapse girmiş delil yetersizliğinden dolayı serbest bırakılmıştır hapisten çıktıktan sonra da hiçbir zaman Hakkı söylemekten geri kalmamıştır.

Onun tek isteği Nijerya halkının ahlaki yapısını düzeltmek ve İslami yaşantıya göre bir sistem kurmak olmuştur.. değerli kardeşlerim İslam'ı yaşamak ve hayata geçirmek için bedeller ödemek gerektiğine inanan bu aile davasından biran bile geri adım atmamış tehditlere boyun eğmemiştir.işte zakzaki ailesi bu uğurda büyük bedeller ödemiştir.. 2015'te Nijerya asker ve polisin saldırısı sonucu   şeyh zakzaki  3  erkek evladını bu uğurda kurban vermiş  kendiside bir gözünü kaybetmiş eşi ile birlikte zindana atılmıştır.

2017 ve 2018 de yine Nijerya polisi askerinin baskınlarında 3 evladını şehit veren İbrahim zakzaki bu dönemden sonra onlarca kez zehirlenmiştir.
Vicdan ve merhamet yoksunu Muhammed buhari hükümeti ve ordusu bununla kalmamış  binlerce islami hareket mensubunu vahşice katletmiştir.

Değerli kardeşlerim en küçük bir olayda dünyayı ayağa kaldıran Batı onlarca yıldır zulüm altında binlerce kurban veren Nijerya İslam hareketinin durumunu görmezlikten gelmiştir.. Batı ve Suudi Arabistan Dolaylı yoldan ya da direkt Nijerya hükümetine silah ve para yardımı yaparak bu hareketin önüne geçmeye çalışmıştır  İslami hareketin bağlıları olan mazlum müsülmanları  gözlerini kırpmadan katletmiştir.

Zakzaki'nin haksız yere zindanlara takılmasına sessiz kalmayan sevenleri meydanlara inmiş ve barışçıl gösteriler yapmışlardır Ama karşıdaki asker ve polis hiç acımadan gerçek mermilerle kurşunlar yağdırarak binlerce şeyh zakzaki taraftarını şehit etmiş  10 binlercesini yaralayıp zindanlara tıkmıştır batı ve İslam alemi buna karşı sessiz kalmış  tepki göstermemiştir.
Zamanın bilali  Bilal'in Yadigarları bugün Bilal'in davasını sırtlamış belde belde köy köy şehir şehir insanları uyandırma çalışması yapmaktadırlar ve bedeller ödemektediler..

Biz biliyoruz ki Yerin Altı dolunca Allah yeryüzünün hakimiyetini nasip eder ve bunuda burada haykırıyoruz yakında inşallah İsrail ABD ve kukla yönetimler mazlumlar tarafından alaşağı edilecek ve mazlumlar yeryüzüne hakim olacaklardır..

Ayette buyurduğu gibi ‘’Zalimler yakında nasıl bir inkılapla devrileceklerini bileceklerdir ‘’Bizlerde amenna diyoruz Çünkü küfür devam eder zulüm devam etmez…. 

Değerli kardeşlerim zülüm nerede olursa olsun şiarımız kardeşliktir gücümüzün yettiği kadar zulmü haykıra bilmemiz lazımdır Rabbimizin bu Fermanı'nı Aklımızdan belleğimizden çıkarmamamız lazımdır. Allah'tan daha güzel vaadinde duran var mı.. Evet değerli kardeşlerim 

Zaman, birlik zamanı 
Zülme karşı dik durma zamanı
Rabbimiz bir
 peygamberimiz bir 
kitabımız bir
Kıblemiz bir
Dinimiz bir
İşte budur Tevhid 

Son olarak özelde nijerya'daki katliam ve zulümleri telin ediyor ve kardeşlerimizin yakın zamanda kurtulmasını züntikam olan yüce Rabbimizden diliyoruz.
Onca zahmete  katlanıp bizi dinlediğiniz için Rabbim sizlerden razı olsun.  Mektep Kitap Evi'nin katkılarıyla düzenlemiş olduğumuz basın açıklamamız sona ermiştir hamd alemlerin rabbi olan Allah'a Salat ve selam onun Kutlu Peygamberi ve ehlibeytin olsun.
Allah hepinizden razı olsun 
Selamünaleyküm

Mektep Kitap Evi

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild



Yeni yorum ekle