ABD'den Venezuela'ya yeni yaptırım kararı

Cu, 26/07/2019 - 09:17

Amerikan hazine bakanlığı Venezuela aleyhinde yeni yaptırım kararı aldı.

Welayet News - Amerikan hazine bakanlığı, gıda maddesi ithalatı yapan Venezuela uyruklu 10 kişi ve 13 şirketi yaptırım listesine aldı.  
ABD yönetimi,6 gün önce de Venezuela'da darbe girişimi ile ilgili gözaltına alındıktan sonra gördüğü işkence nedeniyle yaşamını yitirdiği ileri sürülen emekli deniz yüzbaşı Rafael Acosta Arevalo'nun ölümüyle ilgili Venezuelalı 4 askeri istihbaratçıyı yaptırım listesine almıştı.

Bu arada Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkede yaşanan elektrik kesintilerini ‘kriminal saldırı’ diye tanımlayarak, ABD'yi sorumlu gösterirken, hükümetin ve ordunun vatandaşlara yardım etmeye hazır olduğunu duyurdu.

Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklama yapan Maduro, “Vatanımızın sükunet ve barışına karşı gerçekleştirilen yeni kriminal saldırı ortamında hükümet ve Silahlı Kuvvetlerimiz vatandaşların hizmetindeler. Bir kez daha yıkılmaz irademizi ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.

Daha önce Venezuela İletişim ve Enformasyon Bakanı Jorge Rodriguez, ülke genelinde ulusal düzeyde elektrik kesintilerinin meydana geldiğini, soruşturmanın ilk verilerinin ‘elektromanyetik saldırının’ yapıldığına işaret ettiğini açıklamıştı.

Öte yandan ABD'nin ağır yaptırımlarıyla karşı karşıya olan Venezuela'nın havaalanlarındaki yaptırımları atlamak için Bitcoin'i kullanmayı seçtiği bildiriliyor.

Venezuela'nın ABD’nin havaalanlarındaki yaptırımlarından kaçınmak için kendi dijital parası Petro'yu değil de Bitcoin’i kullanmayı seçtiği belirtiliyor.

Cointelegraph’ın Venezuela’nın yerel haber ajansı ABC’den aktardığına göre, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, havaalanı vergilerini toplayan bir uygulamanın kullanımına ve daha sonra bu vergilerin Bitcoin'e dönüştürülmesine izin verdi.

ABC’ye göre, Maduro hükümeti bir yıldan uzun bir süredir bu sistem üzerinde çalışıyor.

Yine söylenenlere göre, Maduro, bu havacılık vergisi toplama planını başkent Caracas’ın dışındaki diğer havaalanlarına da taşımayı planlıyor.



Yeni yorum ekle