İran Devrim Muhafızları: Hiçbir İHA'mız Düşürülmedi

Çar, 24/07/2019 - 16:24

Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, "Resmen ilan ediyorum: İran'a ait hiçbir İHA düşürülmemiştir." diye konuştu.

Welayet News - Komutan Selami bugün Loristan vilayetindeki selzede bölgeleri ziyaret ederken gazetecilere yaptığı açıklamada, düşmanın İran İHA'sını düşürdüğüne dair bir kanıtı varsa eğer sunması gerektiğini belirterek, "İran İHA'sı 3 saat 40 dakika boyunca Fars Körfezi üzerinde uçtuğunu, bölgesel ve bölge dışı gemilerden doğrudan görüntüler gönderdi. Bu görüntülerin bir kısmını İran milleti ve dünya kamuoyu ile paylaştık" ifadelerini kullandı.

Komutan Selami, İran'a ait İHA düşürüldüğüne dair iddianın büyük bir yalan olduğunu belirterek, bu iddianın yalan olduğunu kanıtladıklarını, düşmanların da kendi iddialarını kanıtlaması gerektiğini vurguladı.

İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Hatemi de, bugün sabah saatlerinde gerçekleşen bakanlar kurulu toplantısı sırasında basın mensuplara yaptığı açıklamada, ABD Başkanı'nın İran'a ait bir İHA düşürdüklerine dair iddiası hakkında “Biz vurduğumuz ABD İHA'sının enkaz görüntülerini paylaştık. İran İHA’sını düşürdüğünü iddia edenler de bunu yapsın.” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti'ne ait hiçbir İHA’nın düşürülmediğini ifade eden Tuğgeneral Hatemi, ülkeye ait tüm İHA’ların iş başında olduğunu kaydetti.



Yeni yorum ekle