52 Düşünürden BM Genel Sekreterine Şeyh Zakzaki Çağrısı

Çar, 24/07/2019 - 10:49

52 düşünür ve üniversite hocası Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten Nijerya'da hukuksuz bir şekilde zindanda tutulan Şeyh Zakzaki'nin serbest bırakılması için yardımcı olmasını istedi.

Welayet News - Çeşitli üniversitelerin hocaları ve düşünürlerden yayınlanan ortak çağrıda, BM genel sekreterinden Nijerya İslami hareket lideri Şeyh Zakzaki ve hanımının sağlığının  son derece kötü olduğu ve mahkemenin serbest bırakılması kararına rağmen ordunun baskından dolayı cezaevinde tutulan Şeyh İbrahim Zakzaki ve hanımının derhal serbest bırakılması için  Nijerya hükümetine baskı yapılması istendi.

Mektupta, Şeyh İbrahim Zakzaki'nin zindanda işkence gördüğü ve bundan dolayı da sağlığının tehlike arzettiğine yer verilirken  Zakzaki'nin ailesi, onun durumunun  çok kötü olduğunu ve zindanda hastalığının tedavisine izin verilmediğini bildirmektedir.

Alınan son haberlere göre Şeyh Zakzaki'nin işkence sonucu sol gözünü tamamen kaybettiği ve diğer gözünün de yüzde 50 görme fonksiyonunu kaybettiği anlaşılıyor.

Nijerya güvenlik güçleri 12 Aralık 2015’te Kaduna eyaletinde Zaria şehrindeki bir mescide saldırmış ve  bu saldırıda yüzlerce müslüman şehit edilmiş ve Şeyh İbrahim Zakzaki, hanımı ve onlarca taraftarı tutuklanmıştı.  



Yeni yorum ekle