Suriye, Siyonist rejimin Doğu Kudüs’teki Filistinlilere ait evleri yıkmasını kınadı

Çar, 24/07/2019 - 10:29

Siyonist rejimin Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinlilerin zorla yerinden edilmesi konusundaki eylemlerine atıfta bulunan Suriye’nin Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi, Suriye’nin Filistin’e yönelik tutumunun ve yerlerinden edilmiş Filistinlilerin geri dönme haklarının sabit olduğunu belirtti.

Welayet News - Suriye’nin Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi olan Beşar el-Caferi, Salı günü akşamı düzenlenen Güvenlik Konseyi toplantısında Doğu Asya’daki durum hakkında değerlendirmelerde bulunarak, Siyonist rejimin Doğu Kudüs’teki Filistinlilere ait evleri yıkmasını kınadı.

Siyonist güçleri, Pazartesi günü Filistinlileri evlerinden çıkardıktan sonra Kudüs'ün güney doğusunda yer alan el-Hummus vadisindeki onlarca evi yıkarak yok etti.

Beşar el-Caferi, Filistinlilerin ülkelerine geri dönme hakları konusunda ise; "Suriye’nin, Filistin’in kaderini belirleme hakkı ve Kudüs'ün başkent olduğu bağımsız bir devlet kurulması konusundaki tutumu kesindir." dedi. 

Sana haber ajansının bildirdiğine göre, Beşar el-Caferi sözlerini şöyle sürdürdü: "İşgal altındaki Golan, Suriye'nin ayrılmaz bir parçasıdır ve en yakın zamanda Siyonist rejimin işgalinden kurtarılarak, geri döndürülecektir."

Suriye’nin Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi, "İsrail, işgal altında olan Golan Tepeleri'ndeki halkın topraklarına ve varlıklarına hakim olmak ve terörist gruplarını destekleyerek, Suriye'ye yönelik düşmanca çabalarını sürdürüyor." ifadelerini kullandı.



Yeni yorum ekle