Hizbullah: İsrail'in Zayıf Yönlerini Çok İyi Biliyoruz, Savaş Çıkarsa Kesinlikle Kazanacağız

Sa, 23/07/2019 - 16:23

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Arjantin'in işgal karşıtı olan direnişi, terör listesine almasını, ABD’nin ülke üzerindeki baskısının bir sonucu olarak atılan bir adım olarak niteledi.

Welayet News - El-Menar'ın haberine göre, Şeyh Naim Kasım; "Yaptırımlar uzun bir zamandır uygulanıyor; ancak Hizbullah, faaliyetlerine ve hazırlıklarına en yüksek seviyede devam ediyor ve devam da edecek." açıklamasında bulundu.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı; "Bu savaşta uygun önlemlerle ve pratik adımlarla başa çıkmak ve alternatifler bulmak için çaba harcıyoruz." diye belirtti.

Şeyh Naim Kasım, Tepeler Savaşı olarak bilinen Lübnan tepelerindeki terörist gruplarla olan savaşa da değinerek şöyle dedi: "Tepeler savaşı, Lübnan'daki Tekfiri planını sona erdirdi ve bu plan bir daha geri döndürülemez." Konuşmasının devamında; "Ordunun ve güvenlik güçlerinin uyanıklığı ve herkesin politik inancı, tekfircilerin destek ortamını ortadan kaldırdı." dedi.

Şeyh Naim Kasım; "Lübnan’daki Filistinlilerin çalışmalarını önleme planının olduğuna inanmıyorum ve bu konuda bir yanlışlık oldu ve çözüldü." diye belirtti.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım; "Hiç kimse Lübnan’ı Yüzyılın Anlaşması'nın bir parçası olma noktasına getiremez ve bu konuda herhangi bir endişemiz yok. Çünkü hiç kimse, biz sahnede olduğumuz sürece, Lübnan'ı Yüzyılın Anlaşması'na doğru çekmeye cesaret edemez." dedi.

Şeyh Naim Kasım, ABD ve Siyonist projesi olan Filistinlilerin bulundukları ülkelerde yerleşmelerine karşı çıkarak şöyle dedi: "Filistinlilerin Lübnan’da yerleşimleri mümkün değil; güçlü Lübnan, Yüzyılın Anlaşması projesine karşı duruyor." Bu konudaki açıklamalarının devamında; "Yüzyılın Anlaşması'nın başarısızlığa uğradığının en önemli belirtilerinden biri, Filistinlilerin katılımı olmadan Bahreyn konferansının düzenlenmesidir." ifadelerini kullandı.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım son olarak; "Eğer bir savaş baş gösterirse, kesinlikle kazanacağız; çünkü ciddi oranda tecrübe elde ettik ve bunu biriktirdik ve İsrail'in zayıf yönlerini çok iyi biliyoruz." dedi. 



Yeni yorum ekle