ABD’nin Şimdiki Hali Kronik Kanser Gibi

Sa, 23/07/2019 - 15:53

Amerikan kongresinin Müslüman kadın temsilcisi İlhan Ömer, Amerika’nın bugünkü halini kronik kansere yakalanan birine benzetti.

Welayet News - Pazartesi günü El Cezire kanalına konuşan İlhan Ömer, Amerika içinde ihtilaflar çok eskiden var olan bir mesele olduğunu, ancak şimdi bu kanserin kronik hale geldiğine şahit olduklarını belirtti.
Müslüman kadın kongre üyesi Ömer açıklamasının devamında, bugün ABD tarihinde en tefrikacı bir Başkanın iktidarın başında olduğuna şahit olduklarını, kendisinden başka birçok kişi bu Başkanın bencil politikalarına karşı ayaklandığını vurguladı.

Amerika yönetiminin S. Arabistan ve BAE’ne destek vermesi konusunda da İlhan Ömer, Trump yönetimi ile S. Arabistan ve BAE arasında kurulan dostluk anlaşması tamamen anlamsız ve akılsızca bir konu olduğunu, bu iki rejimin Amerikan değerleri ile bağdaşmadıklarını düşündüğünü ifade etti.

İlhan Ömer ayrıca S. Arabistan ve BAE yetkililerine asla güvenmemek gerektiğinin altını çizdi.

İlhan Ömer ABD kongresinde Donald Trump’ın politikalarına ciddi bir şekilde muhalefet eden demokrat temsilcilerden biridir.

ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz günlerde İlhan Ömer ve kongrenin diğer üç renkli derili üyelerine sözlü saldırıda bulunarak onlardan geldikleri ülkelere geri dönmelerini istemişti.

Tags: 


Yeni yorum ekle