Nijerya Güvenlik Güçleri Şeyh Zekzaki Taraftarı Göstericilere Ateş Açtı: En az 11 Şehit

Sa, 23/07/2019 - 00:14

Nieryalı kaynaklar Pazartesi günü bu ülkenin başkenti Ebuca’da yapılan gösterilerde Şeyh Zekzaki taraftarılarından en az 11 kişinin şehit ve 30 kişinin de yaralandığını bildirdiler. 

Welayet News - Nijerya İslami Hareketi mensuplarının Pazartesi günü ülkenin başkenti Ebuca’da Şeyh Zekzaki’ye sahip çıkmak için başlattıkları barışçıl gösteriler Nijerya güvenlik güçlerinin müdahalesi netiçesinde şiddet olaylarına dönüştü. 

Nijeryalı Şiilerin manevi lideri Şeyh Zekzaki taraftarı göstericilereden şehit olanların sayısı en az 11’e yükselirken yaralı sayısının ise 30’a yükseldiği belirtiliyor. 

Nijerya yetkilileri ülkedeki Şiilerin manevi lideri Şeyh Zekzaki taraftarlarına yönelik baskıları ve yasa dışı tutuklamaları gerekçelendirmek için sürekli onları şiddet olaylarını çıkarmakla itham ediyor.

Ähnliches Foto

Suudi rejimiyle yakın ilişkileri bulunan Nijerya yönetimi Şeyh Zekzaki hareketini istikrasızlık ve mezhebi gerginlik çıkarmakla suçlamış ve bu bahaneyle dafarlarca bu hareketin faaliyet merkezlerini hedef almıştır. 

Ähnliches Foto

Nijerya ordusu 2015 Kasım ayında bu ülkenin İslami Hareket liderinin ikamet ettiği bölgeye düzenlendiği vahşi saldırıda 2000 kişiyi şehit etmiş, binlercesini yaralamış ve Şeyh Zekzaki’yi de eşiyle birlikte tutuklamıştı.           

Welayet News



Yeni yorum ekle