İran Tarafından El Konulan Gemide Kaçak Yakıt Vardı

Pt, 22/07/2019 - 09:47

Panama İçişleri Bakanlığı, İran tarafından geçen hafta ele geçirilen Panama bayrağı taşıyan Riyah adlı geminin hukuka uygun olmadığını onayladı. 

Welayet News - Presna Latina haber ajansına göre, Panama İçişleri Bakanlığı İran tarafından el konulan gemi hakkında bir açıklamada bulunarak şöyle dedi: "Panama bayrağının, insanların hayatlarını tehdit eden yasa dışı gemilerde kullanılmasını şiddetle kınıyoruz ve yasaları, sözleşmeleri ve uluslararası anlaşmaları açıkça ihlal edenler cezalandırılacaktır." 

Panama İçişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, ihlalde bulunan Riyah adlı geminin kaydının iptal edildiğini ve Panama bayrağının bu gemiden kaldırıldığını bildirdi. 

İran Devrim Muhafızları Birliği, geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı açıklamada, 1 milyon litre kaçak yakıt taşıyan yabancı bir gemiye, Fars Körfezi'ndeki Lark adası yakınında el konularak, İran kıyılarına çekildiğini açıklamıştı. 

İran Devrim Muhafızları Birliği, bu konuda yaptığı açıklamada; "Fars Körfezi'ndeki organize kaçakçılığı tespit etme ve mücadele operasyonları çerçevesinde kaçakçılığı tespit etmek ve bunlarla başa çıkmak için, 14 Temmuz Pazar günü, deniz birliklerimiz, yabancı bir gemi tarafından yakıt kaçakçılığı yapıldığının saptamasından sonra sürpriz bir operasyonla, Lark adasının güneyinde, bir milyon litre kaçak yakıt taşıyan gemiyi ele geçirdi." dedi. 

Bu geminin, 2009'dan 2019'a kadar dört kez adı değişti ve şimdi Dubai merkezli "Muc el-Bahar" adlı bir şirketin hizmetinde "Riyah" adıyla çalışmaktadır. 

Tags: 


Yeni yorum ekle