Zarif: Bölge ve dünya, komutan Süleymani'ye borçludur

Cu, 19/07/2019 - 09:42

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanı Kudüs ordu komutanı Kasım Süleymani'nin bölge güvenliğinin sağlanmasındaki rolünü överek, "bölge ve dünyanın komutana borçlu olduğunu" söyledi.

Welayet News - İRNA'nın bildirdiğine göre Muhammed Cevad Zarif dün Amerikalı muhabirler ve medya editörlerine yaptığı açıklamada, "Komutan Süleymani'nin terörizm ile mücadelede büyük rolü olduğunu" söyledi.

Dışişleri bakanının bu sözler, İslam cumhuriyeti organları arasındaki kopmaz birliğin göstergesidir.

Bundan önce Kudüs ordusu komutanı da dışişleri bakanı hakkındaki açıklamasında, "Muhammed Cevad Zarif her zaman nizamın yüksek makamları tarafından onaylanarak desteklendiğini ve destekleneceğini" söylemişti.

Komutan Süleymani, "Zarif ülkenin milli çıkarlarını temin için sürekli çeşitli düzeylerde değerli girişimlerde bulundu ve İslam inkılabı ve İran halkı düşmanları ile mücadelede gereken işbirliğini yaptığını" söylemişti.

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanının Kudüs ordusu komutanını savunması, Amerika hükümetinin İran karşıtı girişimlerinin devamında, terörist gruplarla mücadele ile Washington'u bölgedeki hedeflerine ulaşmakta başarısız kılan güçlere baskı siyaseti bağlamında İslam inkılabı muhafızlar ordusunu kendilerince "terörist" gruplar listesine aldığı bir dönemde gerçekleşiyor.



Yeni yorum ekle