İran Tüm Gücüyle Lübnan’ı Desteklemektedir

Per, 18/07/2019 - 11:17

İran İslami Şura Meclis Başkanı Uluslararası İşlerden Sorumlu Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran’ın tüm gücüyle Lübnan devleti, milleti, ordusu ve direnişini desteklediğini söyledi.

Welayet News - Lübnan’da temaslarda bulunan Emir Abdullahiyan, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri'yle başkent Beyrut'ta bir araya geldi. 

Emir Abdullahiyan, görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada ,"Lübnan'ın güvenliğinin tüm bölgenin güvenliği olduğuna inanıyoruz." dedi. 

Emir Abdullahyan, terör rejimi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kendi iç meseleleri için bölgenin çıkarını gözetmeyen birtakım hareketlerde bulunduğuna işaret ederek, "İran ve müttefikleri, Siyonist İsrail ve ABD'nin bölge güvenliğiyle oynamasına izin vermeyecek." ifadesini kullandı.

İranlı yetkili, Lübnan ve İran arasındaki ilişkilerin  tüm alanlarda güçlendirilmesi için çaba sarf ettiklerini kaydetti. 

Emir Abdullahiyan, Lübnan'dan önce Suriye'ye gitmiş ve başta cumhurbaşkanı Beşar Esad olmak üzere Suriyeli yetkililerle bir dizi görüşmelerde bulunmuştu.



Yeni yorum ekle