Füze Programımız Pazarlık Konusu Olamaz

Çar, 17/07/2019 - 12:38

İran’ın BM temsilciliği bazı haber ajanslarında Tahran yönetiminin füze programını müzakere etmeye hazır olduğu yönünde çıkan habere gösterdiği tepkide, İran’ın füze programı asla müzakere edilemeyeceğini açıkladı.

Welayet News - Amerika’nın Associated Press haber ajansı açık bir sinsilik örneğinde İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in NBC kanalına verdiği mülakatı tahrif ederek, İran savunma ve füze gücünü müzakere etmeye hazır olduğunu ileri sürdü.

Dışişleri Bakanı Zarif’in sözlerinden bu yanlış sonucun çıkarılması, ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’yu bu konuyu kendilerinin bir kazanımı şeklinde değerlendirecek kadar sevindirdi.

Ancak İran’ın BM temsilcisi Salı günü Associated Press’in iddiasını reddederek Dışişleri Bakanı Zarif’in “Eğer Amerika füze meselesini görüşmek istiyorsa ilkin bölgeye silah satışını durdurmalı” şeklinde açıklama yaptığını, fakat söz konusu haber ajansı Zarif’in bu sözlerini İran yönetiminin savunma ve füze programını müzakere etmeye hazır olduğu şeklinde yorumladığını belirtti.

Associated Press’in muhabirine hitap eden İran’ın BM temsilciliği, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in sözlerinin tahrif edilmesi kamuoyunun medyaya yönelik güvenini olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi da bu konuda yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Zarif NBC sunucusunun sorusuna akılcı ve titiz bir cevapla aslında Amerika yönetiminin bölge ülkelerine silah satışını sorguladığını belirtti.



Yeni yorum ekle