Zarif: Bizim seçeneğimiz her türlü baskı karşısında direnmektir

Sa, 16/07/2019 - 12:07

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, “Bizim seçeneğimiz her türlü baskıya direnmektir ancak eğer Amerika  bu şartlardan çıkmak için onurlu bir çıkış yolu arıyorsa çıkış yolu vardır” dedi. 

Welayet News - İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, NBC News’e verdiği röportajda, Tahran’ın seçeneği her türlü baskı karşısında direnmek olduğunu vurguladı. 

Zarif, “Bizim seçeneğimiz her türlü baskıya direnmektir fakat eğer Amerika  bu şartlardan çıkmak için onurlu bir çıkış yolu arıyorsa çıkış yolu vardır” dedi. 

“Gerginlik peşinde değiliz” diyen Zarif, “Ancak bize yönelik bir taaruz olursa kendimizi savunmakta terddüt etmeyiz” vurgusu yaptı. 

İran Dışişleri Bakanı, “Amerika’nın kendini İran borsasından mahrum ettiğini ancak İran borsasının Amerikalı şirketlere açık olduğunu” belirtti. 

Muhammed Cevad Zarif, BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi’nin yıllık üst düzey liderler zirvesine katılmak için New York’ta bulunuyor. 

New York zirvesinin ardından Zarif’in Bağlantısızlar Hareketi üyesi ülkelerin dışişleri bakanları zirvesine katılması kapsamında Venezüella’ya gitmesi bekleniyor. Ayrıca İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in gezi programında Venezüella devlet yetkilileriyle yapılacak ikili görüşmeler de bulunuyor. 

İran Dışişleri Bakanı, Venezüella’dan sonra da ikili görüşmeler amacıyla Nikaragua ve Bolivya ülkelerine geçecek. 

Welayet News



Yeni yorum ekle