Bahreyn'den Katar Hamlesi

Sa, 16/07/2019 - 09:23

Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid Bin Ahmed Al-i Halife, Katar ve El Cezire’ye şiddetle saldırdı ve “fitne” olarak adlandırdığı Doha’nın eylemlerine karşı güçlü bir şekilde karşı çıkılması çağrısında bulundu.

Welayet News - Halid Bin Ahmed Al-i Halife yaptığı açıklamada; "Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri, Katar'ın düşmanca eylemleri ve sorumsuz hareketlerini engellemek için ayağa kalkmalı ve buna karşı vurucu adımlar atmalı." dedi. 

Bahreyn Dışişleri Bakanı, Katar'ın yaptırım devletlerinin taleplerine bağlı kalmaya ve Körfez İşbirliği Konseyi'ne devam etmek için anlaşmaların uygulanmasına mecbur edilmesi talebinde bulundu.

Halid Bin Ahmed Al-i Halife ayrıca el-Cezire'ye şiddetle saldırarak, Bahreyn aleyhindeki ve bölgenin emniyet ve istikrarına karşı programları konusunda açıklamalarda bulundu.

Bahreyn Dışişleri Bakanı; "Hiç şüphesiz Katar, Körfez İşbirliği Konseyi için büyük bir tehdit haline geldi ve İşbirliği Konseyi üyeleri arasında bir fitne çıkarıyor ve milletlerin birliğini ortadan kaldırmaya çalışıyor." diye belirtti. 



Yeni yorum ekle