Trump'ın avukatından Halkın Münafıkları adlı terör örgütüne övgü

Pa, 14/07/2019 - 09:49

ABD başkanı Donald Trump'ın avukatı Rudy Giuliani, twitter hesabından yaptığı açıklamada Halkın Münafıkları adlı terör örgütüne övgüler dizdi.

Welayet News - El'Alem kanalına göre, Trump'ın avukatı, İran'da binlerce insanın kanını akıtan ve bundan dolayı da İran'dan kaçan Halkın Münafıkları terör örgütünü, İran'daki İslam Cumhuriyeti nizamı yerine çok iyi bir seçenek olarak nitelerken, bu terör örgütü unsurlarını da, 'Özgürlükçü' niteledi.

Trump'ın avukatı Rudy Giuliani'nin bu açıklaması, Amerikalı yetkililerin İran'da İslam Cumhuriyeti'ni değiştirme gibi bir hedeflerinin olmadığını açıkladıkları bir süreçte yapılması dikkat çekti.

Bu arada sözkonusu terör örgütünün savunucularından olan  Amerika Ulusal Güvenlik Müşaviri John Bolton da, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, Amerika'nın İran'da İslam Cumhuriyeti nizamını devirmek gibi bir hedeflerinin olmadığını  iddia etmiş ve hedeflerinin yalnızca  yeni bir anlaşma olduğunu bildirmişti.

İran'da İslam Cumhuriyetinin kurulmasından sonra İslam nizamına karşı terör faaliyetlerine bulunan Halkın Münafıkları adlı örgüt İran'da en az 17 bin sivili katletti. Bu örgütün üst düzey yetkilileri başta ABD olmak üzere Avrupa ülkelerinde cirit atıyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle