Küba Dışişleri Bakanı: John Bolton, küresel güvenlik için en ciddi tehdittir

Ct, 13/07/2019 - 11:37

Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'un küresel güvenlik için en büyük tehdit olduğunu söyledi

Welayet News - Son aylarda İran ve Venezüella'ya yönelik saldırgan politikalarda oynadığı rolle öne çıkan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'a bir tepki de Küba'dan geldi.

Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı'nın nüfuzu, uluslararası barış ve güvenlik için en ciddi tehdittir" ifadelerini kullandı.

Rodriguez, batı yarımkürede Monroe Doktrini'ne başvurmanın egemenliğe ve halkların kendi kaderini tayin hakkına bir saldırı olduğunu da sözlerine ekledi.
Bolton, nisan ayında, sosyalist hükümetlerle yönetilen Küba, Nikaragua ve Venezüella için "Trump yönetimi altında diktatörlere cankurtaran halatı atılmaz, cankurtaran halatları onların elinden alınır" demişti.

'En şahin yeni muhafazakar' olarak bilinen diplomat, ABD vatandaşlarının Küba'ya gönderdiği paraya kişi başına 1000 dolar sınırlaması ve aile ziyareti kapsamında olmayan Küba seyahatlerine kısıtlama getirdiklerini açıklamıştı.

ABD'nin Küba yaptırımlarına ordunun sahibi olduğu  Aerogaviota havayolu dahil 5 kurum daha eklenmişti.



Yeni yorum ekle