Cebelitarık polisi, İran petrol tankerindeki 4 mürettebatı şartlı serbest bıraktı

Ct, 13/07/2019 - 08:59

İngiltere'nin kolonisi olan Cebelitarık özerk yönetim polisi, Suriye'ye yönelik ambargoyu ihlal ederek petrol taşıdığı bahanesiyle 4 Temmuz'da el koyduğu İran tankerinde, gemi kaptanının da aralarında olduğu 4 mürettebatı şartlı serbest bıraktı.

Welayet News - Fars haber ajansına göre, sözkonusu kişilerin hepsinin  Hint vatandaşı oldukları açıklanırken, savunmaları için kendilerine avukat tahsis edildiği kaydedildi.

"Grace 1" adlı petrol tankerindeki personelin çoğunluğunun Hint olmasına rağmen Pakistanlı ve Ukraynalıların da olduğu açıklanmıştı. Mürettebatın tamamını sorgulayan Cebelitarık'taki Yüksek Mahkemesi hakimi, tutuklama sürelerinin 14 güne çıkarılmaları için geçen hafta karar almıştı.

Cebelitarık özerk yönetimi, 4 Temmuz'da Suriye'ye yönelik ambargoları ihlal ettiği gerekçesiyle Amerika'nın talebi üzerine bir İran tankerini alıkoymuştu.

İran, "Grace 1" adlı tankerin durdurulmasının ardından bunun İngiltere için "sonuçları olacağı" açıklamasını yapmıştı.

İngiltere'nin Tahran Büyükelçisini iki kez Dışişleri Bakanlığına çağıran İran İslam Cumhuriyeti, "Grace 1"in bir an önce bırakılmasını istiyor.

İran dışişleri bakanı Zarif ise, İngiltere'nin bu girişimini deniz korsanlığı olarak nitelemişti. Tahran cuma namazı hatibi de, İngiltere'nin bu girişiminin karşılıksız kalmayacağı uyarısında bulundu. 



Yeni yorum ekle