Siyonistler'den Kudüs'de Saldırı

Cu, 12/07/2019 - 10:40

Siyonist Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınlar devam ederken, 138 Yahudi yerleşimci dün (11 Temmuz Perşembe) işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya girdi.

Welayet News - Siyonist Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda provokatif davranışlar sergileyerek dolaştıkları ve birçok kez ayin girişiminde bulundukları belirtildi.
İşgal güçlerinin Filistinli gençlerin Mescid-i Aksa’ya girişlerine kısıtlama getirdiği ve giriş kapılarında kimliklerine el koyduğu ifade edildi.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Bu arada Filistin Esirleri Merkezi, işgal güçlerinin 2019 yılının ilk yarısında 2600 Filistinliyi gözaltına aldığını bildirdi. Merkez, konuyla ilgili yayınladığı raporda, işgal güçlerinin yılın ilk altı ayında 18 yaşından küçük Filistinli 410 çocuğu gözaltına aldığını ifade etti.

Raporda, işgal güçlerinin 2019’un ilk yarısında Filistinli 70 kadını gözaltına aldığı ve gözaltına alınan kadınlar arasında genç kızların ve 18 yaşından küçük çocukların da olduğu kaydedildi.

İşgal güçlerinin yılın ilk altı ayında Gazze Şeridi sakinlerinden 94 kişiyi gözaltına aldığı bildirilen raporda, aynı dönemde Filistin Parlamentosu üyesi 4 milletvekilinin de işgal güçlerince gözaltına alındığı belirtildi.



Yeni yorum ekle