Amerikalı Din Adamlarından Trump’ın İran Karşıtlığına Tepki

Per, 11/07/2019 - 11:57

Amerika genelinde dini liderler ortak bir bildiri yayımlayarak Washington yönetiminden İran’a karşı diplomasi eğilimini izlemesini istediler.

Welayet News - Dünya kiliseleri konseyi sitesinde çıkan habere göre, Amerika genelinde dini liderler ortak bir bildiri yayımlayarak, Amerika ile İran arasında savaş, akla hayale sığmayacak bir facia ve ahlaki ve dini açıdan da asla haklı gösterilemeyecek bir durum olacağını belirttiler.

Amerikalı din adamları bildiride, şimdi artık dini toplumların liderlerinin Amerika ile İran arasında gerginliklerin şiddetlenmesini önlemek üzere etkili yolların bulunmasına yardımcı olma zamanı olduğunu kaydettiler.

Bildiride Amerika genelinde dini liderler beyaz saray yetkililerinden geçmişte hezimete uğrayan politikalardan ders çıkarmalarını ve İran milletine karşı sert politikalardan ve iktisadi yaptırımlardan el çekmelerini istediler.

Amerikalı devlet adamlarının İran’a yönelik en yeni tehditlerinde, bu ülkenin genel kurmay Başkanı General Joseph Danford, Pentagon İran konusunda belli bir plan hazırladığını, başka ülkelerin de bu plana katılmalarını umduklarını açıkladı.

Ancak haber kaynakları, Amerika savunma bakanlığı vekili Mark Esper geçen ay bu planı NATO üyelerine açıkladığını, fakat hiç bir üye bu planı kabul etmediğini duyurdu.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle