Suudi Arabistan Hac merasiminde ABD ve İsrail'e karşı slogan atana müdahale edecek!

Çar, 10/07/2019 - 14:05

Suudi Bakanlar Heyeti yayımladığı bir bildiride, hac merasiminde her türlü siyasi slogan konusunda uyarıda bulunarak böyle bir şeye kalkışanları müdahale ile tehdit etti.

Welayet News - Suudi Bakanlar Heyeti dün (Salı) kral Selman başkanlığında Cidde’de es-Selam sarayında toplandı. Toplantı sonrasında Turki bin Abdullah el Şabane ele alınan konularla ilgili bir bildiri yayınladı.

Arabistan Resmi Haber Ajansı’nın (SPA) yazdığına göre, söz konusu bildiride, “Hacı adayları hac ibadetinin eda edilmesi için ortamı hazırlamalı, kutsal mekanlarda din kardeşlerinin hakkına riayet etmeli, ‘haccın manaviyatı ve huzuru’nu bozacak her türlü hareketten sakınmalı ve siyasi ya da mezhebi sloganlardan uzak durmalıdırlar” ifadesi yer aldı.

Bildirinin devamında, “Bu tür hareketler hiçbir şart altında kabul edilemez ve buna yeltenen kim olursa olsun onun ilgili gerekli işlemler yapılacaktır” denildi.

Vahhabi fırkasının inançları ve Abdülaziz bin Baz’ın fetvasına göre, müşriklerden beraat etme merasimi bid’at olup haram sayılmaktadır. Suudi devleti de geçen yıllar boyunca bu merasimin düzenlenmesini ve Amerika ile İsrail aleyhine sloganların atılmasını engellemek için büyük bir çaba sarfetmiştir.

Welayet News



Yeni yorum ekle