BAE: Yemen'deki Birlik Sayısını Azaltacağız

Sa, 09/07/2019 - 10:28

BAE'den bir yetkili Pazartesi günü (dün) yaptığı açıklamada, ülkelerinin Yemen'deki askeri stratejisini değiştirme ve Abu Dabi'nin, savaşın yıktığı Yemen'de birlik sayısını azaltma kararı aldığını açıkladı.

Welayet News - Bir Fransız Haber Ajansı, isminin açıklanmasını istemeyen BAE'li bir yetkilinin, “Abu Dabi, Yemen'deki stratejisini savaştan barışa doğru değiştirmek istiyor." iddiasında bulunduğunu aktardı.

BAE'li yetkili, BAE birliklerinin el-Hudeyde ve Yemen'in diğer bölgelerinden stratejik nedenlerle çekileceğini belirtti.

El-Ahbar gazetesi geçtiğimiz Cumartesi günü bu konuda yazdığı yazıda, Yemen'in güneyine büyük bir askeri teçhizat gönderildikten sonra, batı kıyıdaki BAE'ye bağlı militanların Şabva, Yemen ve Sokotra Adası'ndaki konumlarını güçlendirdiğini belirtti. BAE, dünyaya Yemen'in güneyindeki ve doğu illerindeki askeri varlığının azaldığını söylemeye çalışıyor lakin bu, gerçeği yansıtmıyor.

Bu arada, ABD'li Wall Street Journal gazetesi yakın zamandaki bir haberinde, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Yemen'deki kuvvetlerinin büyük bir kısmını çektiğini ve bunun nedeni ise, Amerika Birleşik Devletlerinin İran’a karşı savaşı söz konusu olduğunda BAE’nin alacağı misillemedir.

Bu haberin devamında, Abu Dabi'nin son haftalarda, bir dizi saldırı tankı ve helikopterinin yanı sıra Yemen'e insani yardımların ana kapısı olan el-Hudeyde şehri dahil olmak üzere Yemen'in batısında yer alan Kızıl Deniz kıyısındaki yüzlerce askeri birliğini çıkardığını yazıyor.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle