Irak: Topraklarımızın Bölge Ülkelerine Karşı Kullanılmasına Asla İzin Vermeyeceğiz

Pt, 08/07/2019 - 09:47

Irak Savunma Bakanı, Amerika'nın Irak ve Suriye Özel Temsilcisi ile yaptığı görüşmede, ülkesinin topraklarının komşu ve bölge ülkelere karşı kullanılmasına asla izin vermeyeceğini vurguladı.

Welayet News - Irak Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Pazar günü Irak Savunma Bakanı Necah el-Şamari'nin Amerika'nın Irak ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve heyetini karşıladığını belirtti.

Bakanlık ayrıca, Irak Savunma Bakanı ve Amerika temsilcisinin yaptığı görüşmede, IŞİD terörist unsurlarının bulunduğu alanlarda faaliyet gösteren silahlı kuvvetlerini desteklemeye devam etme konusunda da görüşüldüğünü bildirdi.

Bu açıklamaya göre, Amerika temsilcisi bu güçlerin terörle mücadelede oynadığı misyon ve rolüne övgüde bulundu ve ABD'nin Irak'ın egemenliğine ve topraklarındaki özel askeri ve siyasi kararlarına saygı duyacağını söyledi.

Irak Savunma Bakanı ayrıca şu açıklamalarda bulundu: "Irak, topraklarının komşu ve bölge ülkelerine karşı veya bölgedeki diplomatik misyonlar ve koalisyonlar için kullanılmasına asla izin vermeyecektir."

 



Yeni yorum ekle