Halife Hafter: Türkiye dışişleri bakanının açıklamaları değersizdir

Pa, 07/07/2019 - 08:47

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti karşıtı güçlerin komutanı general Halife Hafter, Türkiye dışişleri bakanının Libya gelişmeleriyle ilgili son açıklamalarının değersiz olduğunu söyledi.

Welayet News - General Hafter, Türkiye halkına saygı duyduğunu belirtirken, 'ben Türkiye dışişleri bakanının açıklamalarını takip etmiyorum çünkü zamanım benim için değerlidir ve milletimiz Trublus'un teröristlerin işgalinden çıkacağı haberini bekliyor' dedi.

Türkiye dışişleri bakanı Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde Hafter güçlerinin 6 Türk vatandaşını alıkoymasına tepki olarak yaptığı açıklamada, bu olayı  korsanlığa ve haydutluğa benzetmiş ve Hafter güçlerinin Türkiye'nin hedefinde olacağı uyarısında bulunmuştu.

Bu arada Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i arayarak Libya'da Birleşmiş Milletler destekli hükümete karşı savaşan General Halife Hafter'in son dönemde ülkedeki Türk şirketlerine ve gemilerine yönelik açıklamalarıyla başlayan krizi görüştü.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada detay verilmese de, Kremlin'den yapılan açıklamada "İki taraf da Libya'daki gerilimin artmasından duyulan endişeyi dile getirdi. Ateşkese ve müzakerelerin yeniden başlamasına duyulan acil ihtiyaca vurgu yapıldı" ifadelerine yer verildi.

Bilindiği gibi Libya'daki Halife Hafter güçleri, Arabistan, Mısır, BAE'nin yanısıra Amerika ve bazı batılı ülkelerin desteğinde bulunuyor.



Yeni yorum ekle