Irak Hizbullahı: Devletin Vazifesi İşgalci ABD’yi Ülkeden Çıkarmaktır

Cu, 05/07/2019 - 11:02

Irak Hizbullahı taburları; "ABD işgal kuvvetlerini ve ona bağlı şirketleri ülkeden kovmak ve başlarında ABD elçiliğinin olduğu elçiliklerle bağlantılı casusluk ağlarının faaliyetlerini engellemek, hükümetin omzundaki en büyük sorumluluktur." açıklamasında bulundu.

Welayet News - Irak Hizbullahı yaptığı açıklamanın devamında; "Ulusal güvenliği sağlamak için devlet kararlarını destekliyoruz." diye belirtti.

Irak Hizbullahı; "Mücahidleri suçlama girişimi, güvenlik çabalarını destekleyen ana amil ve faktörleri durdurabilir." dedi.

Irak'ın gönüllü halk güçleri olan bu tabur; "IŞİD terörist grubunun yıkılmasından sonra, hükümet güvenlik kurumlarını yeniden inşa etmeli ve bütün suç odaklarını takip altına almalı ve el-Necefî'ye bağlı 6 bin milis kuvvetlerine ülke dışından kurulan komployu inceleme altına almalıdır." açıklamasında bulundu.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, daha önce Haşdi Şabi kuvvetlerinin tamamen Irak’ın silahlı kuvvetlerine katılmaları, bütün üslerinin kapatılması ve herhangi bir siyasi grupla olan bağlantıları kesilmeli, diye emir vermişti.

Bu karara göre, bütün Haşdi Şabi kuvvetleri, Irak silahlı kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olarak görev yapıyor ve sorumluları, silahlı kuvvetlerin başındaki komutan tarafından atanan Haşdi Şabi kurulunun başkanıdır.

Irak Hizbullah taburunun sözcüsü Cafer el-Hüseyni, Haşdi Şabi'nin Irak silahlı kuvvetleriyle entegrasyonuna yönelik çözümün belirsizliğin sürdüğünü, inceleme aşamasında olduğunu ve bunun yeni bir karar olmadığını ifade etti.

 



Yeni yorum ekle