Düşman Eninde Sonunda Diz Çökecek

Çar, 03/07/2019 - 15:29

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei, “Amerika’ya yan bakma hakkınız yoktur” gibi bir ifadenin şeytani olan politik bir hareket olduğunu söyledi.

Welayet News - İslam İnkılabı Lideri, bugün sabah hac mütevellilerine konuştu. İmam Hamanei’nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Hac hem kulluk ve huşunun sergilenmesidir hem de birliğin, kardeşliğin ve tek renk olmanın içtimai etkenini kendisinde barındırır; ve aynı zaman da bir araya gelmenin ve ahlakın sergilenmesidir.

Sürekli işittiğimiz ve şimdi de İslam’a duyarsız bazı kimselerden duyduğumuz büyük tehlikelerden biri, “Haccı siyasileştirmeyin” sözüdür.

Ne demek yani haccı siyasileştirmeyin? Vahdeti sağlamak siyasi bir konudur. Filistin milletini ve İslam dünyasının Yemen gibi mazlumlarının himaye edilip savunulması siyasidir ve mazlumu savunmak İslami öğretilerin ta kendisidir ve vaciptir; veya müşriklerden beraat etmek ki bir farizedir. Bütün bunlar dine ait şeylerdir.

Evet, hac siyasi bir iştir ama bu siyasi iş, o dini ödevin ta kendisidir. Kalkıp bu siyasi etkinlikleri yasaklamak da siyasidir ancak din karşıtı bir siyasettir.

“Amerika’ya yan bakma hakkınız yoktur” gibi bir ifade şeytani olan politik bir harekettir.

Hac bölgelerini idare etmekle sorumlu kimselerin ağır vazifeleri vardır. Hacıların güvenliğini sağlamak onların vazifelerinin bir parçasıdır ancak ortamı emniyetileştirmemeleri gerekir. Hacıların hürmeti ve kerameti korunmalıdır, onlar Rahman’ın misafirleridir.

Mekke ve Medeni’de kaldıkları bu süre içinde hacılara karşı davranışları uygun bir davnış olmalıdır.

Toplu dua merasimlerinde ve dualarınızda Allah’tan dileyin ki İslam ümmeti ve Müslüman toplumların sıkıntılarını bertaraf eylesin ve İslam düşmanlarının şerri Müslümanların başından defeylesin.

Bugün İslami meaarif ve öğretiler düşmanılığın hedefidir. Müslüman halklara böyle vahşice saldıran Amerika ve müstekbirlerin gerçek düşmanlığı İslami hakikatlerledir. Eğer Müslümanlar kendi hakikatlerini kenara koyarlarsa onların da düşmanlığı ortadan kalkar. Sizlerin Allah’tan başkasına boyun eğmemeniz ve maddi güçlere teslim olmayışınız kendi başına onların düşmanlık yapmasına yeterken İslam ümmetinin ise galip gelmesi, selaha ve felaha kavuşmasının teminatıdır.

Kendi toplumumuzda ne kadar İslami ilkelere bağlılık gösterdikse o kadar Allah’ın nüsretine mazhar olduk ve gaflet ettiğimiz yerde ise kendi galetimizin çomağını yedik.

İslam ümmetinin düşmanları eninde sonunda İslam karşında diz çökmek zorunda kalacaklardır ve Allah’ın tavfikiyle gelecekte yaşanacak olan, İslam’ın ve Müslümanların izzeti ve İslami toplumların kalkınması olacaktır; ancak bunun için çaba gerekiyor.

Welayet News



Yeni yorum ekle