Haşdi Şabi'den Bürolarının Kapatılması Kararı ile İlgili Açıklama

Sa, 02/07/2019 - 10:07

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Haşdi Şabi güçlerinin ismini taşıyan tüm büroların kapatılması talimatında Haşdi Şabi'nin ordu kapsamında faaliyetlerini sürdüreceğini bildirirken bu talimat, direniş grupları ve siyasi partilerce olumlu karşılandı.

Welayet News - Abdulmehdi, kararnamede yer alan talimatların en geç 31 Temmuz'a kadar yerine getirilmesini isterken Haşdi Şabi milis yapısıyla ilgili başka kararların da alınacağını belirtti.

Irak başbakanının bu talimatı, başta Haşdi Şabi olmak üzere Sadr grubu ve diğer direniş grupları ve siyasi partilerce olumlu karşılandı ve destek gördü.

Haşdi Şabi ve diğer direniş grupları liderleri ve yetkilileri yaptıkları açıklamalarda, başbakanın talimatına uyacaklarını ilan ettiler. 

'el'Karar adlı siyasi hareketin lideri Usame el'Nuceyfi de,  başbakanının bu adımının cesurca  atılmış bir adım olduğunu ve bu kararın Irak'ın milli hakimiyetinin güçlenmesine yardımcı olacağını bildirdi. 

Bilindiği gibi Haşdi Şabi hareketi, terör örgütü IŞİD'in Irak'a saldırması sırasında Irak'ın taklid merci alimlerinden Ayetullah Ali Sistani'nin fetvası üzerine  gönüllü halk hareketi olarak oluşturulmuş ve ABD, ırkçı İsrail ve Arabistan destekli IŞİD'in Irak'ta yenilgiye uğratılmasında  çok önemli rol oynamıştı.

 



Yeni yorum ekle