Mogherini: INSTEX üzerinden ilk işlemler yapılmakta

Pa, 30/06/2019 - 23:11

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi, nükleer anlaşma ortak komisyonu toplantısının sonuçlarından memnuniyetini dile getirerek, İran ile özel mali mekanizma INSTEX üzerinden ilk işlemlerin yapılmakta olduğunu kaydetti.

Welayet News -  Mogherini bugün kendi kişisel sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, Tahran ile özel mali mekanizmanın çalışmaya başlamasını memnuniyetle karşılayarak, cuma günü İran İslam Cumhuriyeti ile nükleer anlaşmayı savunma noktasında önemli bir bildiri yayınladıklarını belirtti.

İran ile ticaret için kurulan INSTEX üzerinden ilk işlemlerin yapılmakta olduğuna dikkat çeken Mogherini, mekanizmayı kuran Fransa, Almanya ve İngiltere'ye 7 Avrupalı ülkenin daha katılacağını söyledi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi de cuma günü Viyana'da düzenlenen ortak toplantının ardından yaptığı açıklamada, bu toplantıyı olumlu niteleyerek, kaydedilen ilerlemelerin iyi olduğunu, ancak nükleer anlaşma konusunda İran'ın tutumunu değiştirmek için yeterli olmadığını, Avrupalı ülkelerin İran'ın petrol satışını ciddi şekilde dikkate almaları gerektiğini vurguladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle