Filistin Parayla Satılamaz

Pa, 30/06/2019 - 00:21

Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Filistin’in parayla satılamayacağını vurgulayarak, Bahreyn Konferansının ilk andan itibaren başarısız kaldığını anımsattı.

Welayet News - El Menar’ın haberine göre, Şeyh Naim Kasım, Bahreyn Konferansının düzenlendiği andan itibaren akamete uğradığını, çünkü hiçbir Filistinli bu konferansa katılmazken bütün Filistinlilerce de boykut edildiğini söyledi.

Şeyh Naim Kasım, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şuları belirtti:

Bahreyn Konferansı körfezin yalancı Araplarını ve diğer Arap ülkelerini Filistinlilere göstermiş oldu ve onlar Filistin’in özgürleşmesi için yalancılardan yardım alamayacakları konusunda emin olmuş bulunuyorlar.

Filistin’in parayla satılması mümkün değildir ve Bahreyn Konferansı Filistin’in satılmasına dönük bir adım olamaz.

Yüzyıl anlaşması, Filistin topraklarının işgal edilmesi ve Siyonist rejimin bu topraklardaki işgalinin meşrulaştırılmasını hedefleyen bir anlaşmadır.

Filistinlilerin Lübnan’da yerleştirilmesine dayalı hiçbir çözümü kabul etmeyeceğiz. Filistinlileri Lübnan’da yerleştirme dönemi sona ermiştir ve düşmanın ne bu husustaki teşvikleri bizi aldatabilir ne de tehditleri bizi korkutabilir.

Amerika İsrail’den yana olup bölgedeki bütün krizlerin etkenidir ve bu krizlerin her birinin arkasında Amerika’nın parmağını görmek münkündür.

Lübnan’da yıllardan beri devam eden istikrarlı güven ortamı siyasi istikrara borçludur ve siyasi istikrar ise ordu, millet ve direniş denkleminin 2000 yılında Siyonist düşmanı güneyden atması, 2006’da karşı koyması ve 2017’de tekfirci grupları yenmesindeki başarısına borçludur.

Welayet News



Yeni yorum ekle