Arabistan ve BAE’ye göre herkes Amerika ve İsrail’e teslim olmalı

Cu, 28/06/2019 - 13:26

Ensarullah lideri Adbdülmelik el-Husi, Bahreyn toplantısının başarısız bir toplantı olduğunu belirterek, “BAE ve Arabistan’a göre herkes Amerika ve İsrail’e muti olmalı” dedi.

Welayet News - Yemen Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Bedruddin Abdülmelik el-Husi, “müstekbirlere karşı haykırma günü” münasebetiyle bir konuşma yaptı.

Müstekbirlere karşı haykırma günü merasimi her yıl Ensarullah’ın önceki lideri Şehit Hüseyin Bedruddin el-Husi’nin enperyalizm karşıtı mücadelesini anma amacıyla düzenlenen bir merasimdir.

Şehit Hüseyin el-Husi, 2002’de İmam Hadi (a) İlim Medresesi’nde yaptığı bir konuşmada, Suudi Arabistan da dahil gerici Arap rejimleri, Siyonist rejim ve Amerika’nın emperyal politikalarını ifşa etme girişiminde bulunmuştu.

Ensarullah lideri Abdülmelik el-Husi, bu münasebetle yaptığı konuşmasının başında, müstekbirlere karşı haykırma gününün anılması ve bu günde yürüyüşlerin yapılmasından bu yana bölgede yaşanan gelişmelerin belirlenen düşünce ve yaklaşımı doğrulayarak haklı çıkardığını söyledi.

El-Husi, “İslam ümmeti öyle eğitilmiş ki, kendi siyasi işlerine her türlü müdahaleyi kabul edecek hale gelmiştir, sorun ve problemlerinin tek tarafı Amerikalılar ve Siyonistlermiş gibi” şeklinde konuştu.

Amerika emperyalizminin İslam ümmetine yönelik saldırılarına karşı düzenli bir program ve kararlı tutumların belirlenmesinin zaruretine vurgu yapan Ensarullah lideri, düşmanın Müslümanlar üzerinde etkili olma ve kendi hegemonyasını kurma peşinde olduğunu söyledi.

Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme çabası veren bazı Arap ülkelerini de eleştiren el-Husi, Suudi, BAE ve Bahreyn rejimlerinin İslam ümmetine ihanet etmekle de yetinmediğini, aksine İslam düşmanlarının hegemonyasını herkese dayatmaya çalıştıklarını ifade etti.

Bu rejimlerin Yemen halkına düşmanlık yapma nedeni konusunda ise el-Husi, Yemen halknın kendi bağımsızlığına ve başta Filistin davası olmak üzere İslam ümmetinin meselelerine bağlı olma hususunda sabit bir tutum belirlelemesi nedeniyle BAE ve Suudi Arabistan için sorun haline geldiğini belirtti.

Son günlerde yapılan Manama Ekonomi Çalıştayı’na da değinen Ensarullah lideri, Bahreyn’in başkenti Manama’da yapılan bu toplantının ihanetin en büyük adımlarından olduğunu söyledi.

Seyyid Abdülmelik, sözlerine devamla şöyle konuştu: “Hainler Bahreyn’de bir araya geldiler ve Siyonist Kushner onlara ‘yüzyıl anlaşması’nın çizgilerini çizdi. Bazı Arap rejimlerinin Amerika ve Siyonist rejime uşaklığı İslam ümmetinin topraklarını, kutsallarını onlara hediye edecek bir seviyeye gelmiş bulunuyor”.

Amerika ve Siyonist rejimle ittifak kurmayı İslam ümmetine ihanet olarak nitelendiren Ensarullah lideri, BAE ve Suudi rejimlerinin bu ittifakı doğru bir yaklaşım olarak sunma peşinde olduklarını söyledi.

El-Husi, “Suriye’de tekfirci teşkilatlar “cihad” adı altında kurulduğu gün bu cihadın Amerika ve Siyonist rejimle ilişkisi açık bir şekilde görüldü ve gerici rejimlerin öne sürdükleri iddialar ortaya çıktı” şeklinde konuştu.

Ensarullah lideri, konuşmasının devamında şu ifadelerde bulundu: “Bölge ve Yemen gelişmeleri Suudi rejimi tarafından dillendirilen Arapçılık sloganı ve bizlere yöneltilen taifecilik ithamının bir iddia ve yalan öte bir şey olmadığını gösterdi. Hain Arap medyası açıkça Hizbullah ve Filistin direnişi aleyhinde çalışıyor. Oysa onlar Siyonist düşmanı mağlup ederek İslam ümmetini aziz kılmışlardı. İslam ümmetine ihanet eden rejimlerin sonu hüsran ve pişmanlık olacaktır. Yemen milleti, Kudüs işgalcisi rejimle ilişkileri normalleştirmenin her türlüsünü mahkum etmiş ve  Amerika’nın arkasından gitmeye karşıdır”.

Welayet News    



Yeni yorum ekle