Hamas'tan Bahreyn Dışişleri Bakanı’nın Siyonist rejimin kalıcı bir devlet olarak tanınması çağrısına tepki

Cu, 28/06/2019 - 12:17

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın bir üyesi, Al-i Halife Dışişleri Bakanı'nın Siyonist rejim konusundaki mantıksız tutumuna ve işgalcileri desteğine tepki gösterdi.

Welayet News - Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın üyesi Musa Ebu Merzuk, twitterda Al-i Halife Dışişleri Bakanı Halid ibn Ahmed Al-i Halife'nin Siyonist rejimin kalıcı bir devlet olarak tanınması çağrısına tepki göstererek yanıt verdi.

Musa Ebu Merzuk, Halid ibn Ahmed Al-i Halife'ye hitaben yaptığı açıklamada; "Bahreyn Dışişleri Bakanı’nın, Times Of İsrail gazetesi aracılığıyla Arap devletlerine hitaben İsrail'in resmi olarak tanınması isteği konusundaki açıklamaları; Bahreyn zirvesinin hedefinin Filistin davasının ortadan kaldırılması ve İsrail’le ilişkilerin normalleştirilmesi ve işgalcilerin bölgenin kalıcı bir parçası olarak tanınması hedefi güttüğünü aşikâr kılmıştır." dedi.

Hamas üyesi Ebu Merzuk Bahreyn konferansına ve Bahreyn Dışişleri Bakanı’nın, talebine muhalif olduklarını belirterek; "Bunlar (Siyonistler), Filistin halkını öldüren, kanlarını döken ve bizi vatanımızdan atanlardır." diye belirtti. 

 



Yeni yorum ekle