El-Hekim: Bahreyn Konferansı Ölü Doğdu

Çar, 26/06/2019 - 22:04

Irak İslami Yüksek Konseyi ve Irak Ulusal Hikmet Hareketi Başkanı Seyyid Ammar el-Hekim katıldığı bir oturumda; "Bugünlerde Bahreyn'de bazı Arap devletleri ile Siyonist rejim arasında "Yüzyılın Anlaşması" olarak adlandırılan görüşmeler yapılıyor." dedi.

Welayet News - Seyyid Ammar el-Hekim; "Bahreyn konferansı ölü doğdu; çünkü Siyonist rejim, iç karışıklıkları nedeniyle bir hükümet kurma gücünden yoksundur ve neticede katılımcı Arap ülkeleriyle pazarlık edecek bir hükümete sahip değildir." açıklamasında bulundu.

Irak Ulusal Hikmet Hareketi Başkanı Seyyid Ammar el-Hekim açıklamalarının devamında şöyle dedi: "Arap dünyasının kamuoyu böyle bir toplantının yapılmasına karşı çıkıyor. Arap ülkelerinin pozisyonları birçok yöne ayrılmıştır ve birçok ülke bu toplantıya katılmayı reddederek, konferansı boykot etti."

Manama konferansı, tüm Filistinlilerin ve Arap ülkelerinin ekseriyetinin boykot etmesinin ardından, İsrail ile normalleşmeyi savunan ülkeler olan BAE, Suudi Arabistan ve müttefiklerinin bazılarının katılımıyla, Salı günü akşam vakitlerinde Trump’ın damadı, başdanışmanı ve Yüzyılın Anlaşması'nın ana tasarımcısı olan Jared Kushner’in sözleriyle başladı.

 



Yeni yorum ekle