Amerika, İran'la İlk Gerçek Karşılaşmada Teslim Oldu

Çar, 26/06/2019 - 08:48

ABD Başkanı Donald Trump, ilk gerçek karşılaşmada beyaz teslim bayrağını havaya kaldırdı.

Welayet News - ABD, Irak'ta ve Afganistan'da, Suriye'de, Libya'da ve Vietnam'da açlık ve bombardımanla milyonlarca insanı katlederken; ABD başkanı, nasıl olurda İran’daki 150 kişiyi ülkeye yapılan bir misilleme saldırısında öldürme ihtimalinden kendini sorumlu hissediyor?

Ray el-Yevm gazetesinin genel yayın yönetmeni Abdulbari Atvan'ın kaleme aldığı yazının devamı şöyle:

İyi dinleyin!.. Amerika Birleşik Devletleri, İran’a karşı savaşın ilk turunu ve bu eksende sürdürdüğü liderliğini kaybetti ve zihinsel ve psikolojik olarak bir süper güce dönüşürken ondan çıktı; ki İsrailli ve Arap müttefiklerinin gözünde artık ona güvenilemez. ABD Başkanı Donald Trump, ilk gerçek karşılaşmada beyaz teslim bayrağını havaya kaldırdı. Bu yüzleşme, Amerikan askeri endüstrisinin tacı sayılan dev Global Hawk casus uçağının İran yapımı bir füze ile (ne Rusya, ne Çin ne de Amerika yapımı olan) düşürülmesiyle somutlaştırıldı ve Trump, herhangi bir telafi edici saldırı adımını atmaktan korktu.

Trump'ın arkadaşlarının gözünde yalan söyleyen, korkak ve tereddütlü bir başkan olarak ortaya çıkması, büyük veya küçük gerçek bir savaşın başlamasından önce süper güç olarak ABD'ye en büyük darbedir ve Trump'ın söylediği her şey ki İran'ın üç hedefine misilleme operasyonu başlamadan 10 dakika önce durdurması, 10 yaşındaki bir çocuğu bile ikna etmeyen bir gösteriydi.

Amerikan yalan serisindeki son durak, ABD ordusu casus İHA'sının uluslararası sularda uçtuğunu ve İran'ın egemenliğini ihlal etmediğini söylediği zamandı. İranlılar, düşürülen İHA'nın kalan parçalarının bazılarını dakik ve hızlı bir şekilde yayınladılar ve bu doğrultuda Amerika'nın itibarına en büyük darbeyi vurmuş oldular ve şöyle haykırdılar; "Siz yalancısınız ve bunlar da kanıtı."

ABD, Irak'ta ve Afganistan'da, Suriye'de, Libya'da ve daha öncede Vietnam'da açlık ve bombardımanla milyonlarca insanı katletti ve askeri veya sivil olsun, binlerce insanın hayatını aldı. Peki nasıl oluyorda ABD başkanı Trump, 150 İranlının askeri görevde öldürülmesini engellemek için İran'a misilleme savaşını durduruyor? Eğer Trump, İranlıların hayatlarına gerçekten saygı duyuyorsa, neden açlıktan ölmeleri için onları muhasara altına alıyor?

İster Arap ister Amerikalı, ister İsrailli olsun, askeri analistlerin görüşlerini bir kenara bırakalım ve gün gibi net olan gerçeğe dikkat çekelim. İran'ın 14 metre uzunluğunda ve 4 metre yüksekliğindeki İHA'ları kaldırarak önemli miktarda elektronik casus yazılım elde ettiğini söyleyebiliriz. Bu İHA, 20 kilometrelik yüksek hızlı görüntüleme teknolojisine ve diğer insansız hava araçlarında olmayan en önemli koordinatları alabilen son derece gelişmiş sensörlere sahip ve yakın zamanda İran'ın askeri endüstrisinde, İHAlarında bu teknolojiyi göreceğiz. Tahran'ın Rusya, Çin ve Kuzey Kore'ye böyle bir serveti vermesi pek olası değil. İran daha önce Afganistan sınırında, mevcut İHA'dan daha az teknolojiye sahip olan bir ABD dronunu elde etmişti ve ABD’nin baskısına rağmen, geri vermeyi reddetti ve daha sonra İran’ın askeri geçit törenlerinden birinde yeni bir versiyonunu gördük.

ABD’nin Tel Aviv’deki müttefikleri ve Fars Körfez’indeki Arap yetkilileri, yüzyılın en büyük kazancı olan büyük bir kutlama için hazırlandılar; çünkü sonsuza dek “İran Korkusu”ndan kurtulacaklarını düşünüyorlardı ve Amerika kendi gücüyle İran’ı tamamen yok edecek ve sistemini ortadan kaldıracaktı. Lakin ABD’nin Tel Aviv’deki müttefikleri ve Fars Körfez’indeki Arap başkentleri bu büyük olay (İHA'nın düşürülmesi) için yas kapılarını açtı.

Amerika Birleşik Devletleri zaman kaybetmeden bir felaketten başka bir felakete dahil oluyor ve tek başına dünyayı askeri ve ekonomik savaşlara sokuyor ve açık gözlerle bu dünyayı yıkıma ve virana götürüyor. Çünkü ABD başkanlığı, yenilmiş ve yüzeysel danışmanlar tarafından etrafı sarılmış garip bir adamın elindedir ve İsrail ve körfezdeki bazı Arap ülkeleri gibi korkunç bölgesel müttefiklere sahiptir.

İran, yanıltıcı ve manevra yöntemlerini kullanma konusunda ABD'ye kıyasla yüksek bir duruma sahip ve kendi yüksek askeri yeteneklerini yüzeye çıkarmadı ve ABD ile herhangi bir yüzleşmeye hazır. Öyle ki geçtiğimiz yıllarda Trump, ölümcül bir askeri silah yaratmak için Fars Körfezi bölgesindeki müttefiklerinden para alıyordu; ancak ABD'nin Orta Doğu bölgesindeki tüm projeleri başarısız oldu.

İran’ın ABD'nin casus İHA'sını yok ettikten sonra Hürmüz Boğazı’nı kapatmasına gerek yok ve en iyi cevabı vermek için Amerika'nın bir sonraki hatasını bekliyor. Çünkü İran'ın müdahale hedefleri Körfez kıyılarından işgal altındaki Filistin'e kadar uzanıyor.

İran halkı, ABD’nin psikolojik ve askeri yüzleşmeleri ile etkileşimlerinde çok zekice davranan liderlerinin arkasında durmaktadır ve bu mevcut durum için yeterli olacaktır.

ABD'nin dört bin nükleer savaş başlığı, 10 taşıyıcı, 2 milyon asker, 6 filo, yüzlerce savaş gemisi ve 2 bin uçağı olan süper güç bir ülke olduğunu biliyoruz. Ancak Amerika'nın Vietnam, Irak, Suriye ve Afganistan'da başarısız olduğunu ve İran'da başarısız olacağını da biliyoruz... Ve ekonomisi çökecek...Doların hakimiyeti kaybedilecek; ancak direniş ekseni hala herhangi bir karar verme iradesine sahip. 

 

alinti yazilar: 


Yeni yorum ekle